Diëtist
-
Delfzijl, Holwierde en Spijk
Ik ben diëtist geworden omdat ik ben opgegroeid op een boerderij waar ik altijd dichtbij de bron van mijn voeding zat. Groente kwam uit onze eigen tuin en vlees uit eigen stal. Nog steeds vind ik het belangrijk om te weten wat de herkomst van mijn voeding is. Voeding en gezondheid/ziekte vond ik op jonge leeftijd al heel interessant en dat maakte dat ik koos voor de opleiding tot diëtist.Het tofste/leukste aan mijn werk vind ik dat voeding een belangrijke basis is voor onze gezondheid en is verbonden met cultuur maar ook met persoonlijke voorkeuren en gewoonten (gedrag). Zo complex en daarmee ook heel interessant. Contact met mensen vind ik fijn. Iedereen is anders en om samen in gesprek te gaan over de vragen die er zijn en tot een advies komen, geeft me na bijna 20 jaar als diëtist nog veel energie. Als een cliënt voor mij kiest als diëtist betekent dit dat ik je hopelijk meer duidelijkheid kan geven over voeding en diëten. Over voeding wordt zoveel geschreven en gezegd en dat hoeft niet voor ieder hetzelfde te betekenen! Ik hoop je te kunnen motiveren en inspireren bij het volgen van een voeding en/of dieetadvies wat jouw gezondheid ten goede zal komen.Buiten mijn werk is het belangrijkste voor mij de boerderij van mijn ouders. Ik verbouw daar groente en fruit in de moestuin en werk om de boerderij. Ook houd ik me bezig met de werkzaamheden in de wolwinkel die we daar hebben. Na alle gedane inspanning kan ik erg genieten van de tijd met mijn kinderen; iets lekkers bakken, samen tv kijken of een boek voorlezen. Wat ik graag zou willen doen/waar ik van droom is zelf dieren houden op de boerderij en groente en fruit verbouwen voor de verkoop.