Voeding bij kanker

Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden. En als je in goede conditie bent, kun je de behandeling vaak beter aan en herstel je sneller. Een gezond en gevarieerd eetpatroon volgens de Schijf van Vijf is een belangrijke basis bij kanker. Als je goed varieert in je producten, krijg je alle vitamines en mineralen binnen. Het kan zijn dat je moeite hebt met eten – bijvoorbeeld omdat je smaak is veranderd. Dan kan bijvoeding met extra energie en eiwitten helpen je gewicht te behouden. In overleg met de diëtist kan dit eventueel worden voorgeschreven. Wil je meer informatie en tips over smaak?

Kijk dan de video's hieronder:

    

Wat kan je zelf doen? Probeer voldoende eiwitten te eten als je in behandeling bent. Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en vind je vooral in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Ook noten en peulvruchten bevatten eiwitten. Bekijk ook onze video over wanneer je het beste  eiwitten kan eten.

 

 

Als je er zelf niet goed uitkomt, kun je een diëtist raadplegen die je kan helpen bij jouw gezonde voeding. Onze vriendelijke starthulp helpt je graag met het maken van een afspraak. 

Heb je vragen?
#replace title#