Functie
Diëtist , Leefstijlcoach
Aandachtsgebied
-
Specifieke deskundigheid
Locatie
Amstelveen

Ik ben diëtist geworden omdat ik geloof in de kracht van gezonde voeding en de waarde van preventie van (verdere) gezondheidsklachten. Ieder moment in iemands leven kan benut worden om een stap te zetten naar een gezondere voeding en leefstijl. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan een betere gezondheid en meer energie. Met die energie kunnen mensen juist de dingen doen die het leven extra leuk maken.

Het tofste/leukste aan mijn werk vind ik de gesprekken met mijn cliënten en de gesprekken met mensen met wie ik samenwerk. Iedereen heeft een verhaal. Daarnaast doe ik graag aan netwerken en kan daardoor een schakel zijn om mensen met elkaar te verbinden, dat geeft mijn werk en mijn leven nog meer kleur. Als een cliënt voor mij kiest als diëtist betekent dit dat je met kennis, aandacht, warmte, positiviteit en een lach begeleid wordt bij het behalen van jouw doel. Wat dat doel is, dat verschilt per cliënt. De een wil op een gezond gewicht komen, de ander wil gezondere bloedsuikerwaarden of een lager cholesterolgehalte. Door tijdens onze gesprekken te bespreken welke aanpassingen in de leefstijl goed passen bij het leven van de cliënt wordt het gewenste doel stap voor stap behaald. Iedere stap telt. Ik werk graag samen met de cliënt, andere (zorg)professionals, het sociale domein, de gemeente, de politiek en het bedrijfsleven. Een gezondere leefstijl bloeit immers in een omgeving die dat ondersteunt.

Buiten mijn werk is het belangrijkste voor mij erop uit gaan met mijn gezin, familie en vrienden en samen lekker eten. Wat ik graag zou willen doen/waar ik van droom is mijn droom leven. Ik geniet van het leven met de mensen die mij dierbaar zijn en ik heb geweldig werk. Ik voel mij gezegend en ik ben dankbaar.