Ik ben diëtist geworden omdat onze oudste dochter altijd al veel problemen had met haar darmen en huid. O.a. door met haar eetpatroon bezig te gaan veranderde er heel veel voor haar. Ook voor mij, want ik besloot toen om mij verder in voeding te gaan verdiepen en op mijn 40e voor de studie Voeding en Diëtetiek te gaan, om zo ook andere te kunnen helpen in soortgelijke situaties. Ik heb daarna nog doorgestudeerd voor orthomoleculair diëtist / natuur diëtist.

Het tofste/leukste aan mijn werk vind ik wanneer mensen na soms jarenlang tobben en aanmodderen verbetering zien in hun klachten en zich energieker en vrolijker voelen. Verder word ik ook heel blij als ik merk dat ik een band op weet te bouwen met mijn cliënten en daarvandaan samen aan doelen kan gaan werken, dat voelt heel goed.

Als een cliënt voor mij kiest als diëtist betekent dit dat dat je gekozen hebt voor een betrokken, no-nonsens diëtist die samen met hen op zoek gaat naar oorzaken van de klachten. En naar oplossingen natuurlijk.

Buiten mijn werk is het belangrijkste voor mij mijn gezin inclusief onze Engelse Cocker Luna, vaak buiten kunnen zijn, in verbinding mogen en kunnen zijn met anderen, lachen, leuke dingen doen met de mensen om mij heen, sporten als hardlopen, bootcamp, yoga en ook nieuwe recepten uitproberen met de groenten van de Herenboerderij waar wij lid van zijn, want ik houd ook erg van lekker eten. Wat ik graag zou willen doen/waar ik van droom is binnen mijn vakgebied nog veel meer leren over het ontstaan van klachten, ziektes, aandoeningen. Met name de veranderingen in de biochemische processen in ons lichaam (het hoe en waarom) boeien mij enorm, maar zijn ook super ingewikkeld vaak. Met deze kennis wil ik meer gaan begrijpen over hoe deze processen te beà¯nvloeden zijn met voeding, leefstijl, specifieke vitamines, mineralen enz. En ik wil heel graag mijn kennis delen met collega's om onze cliënten nog beter te kunnen ondersteunen.

Mijn droom is om binnen Dietheek een autoriteit te worden het gebied van orthomoleculaire geneeskunde. Op een hoger niveau droom ik van een wereld met meer aandacht voor welzijn voor mens en dier. Mijn aandachtsgebied is de spijsvertering en uitzoeken hoe deze optimaal kan verlopen. Een niet goed lopende spijsvertering en darmfunctie is vaak het begin van veel ongemak en geeft veel klachten, fysiek en mentaal.