Ik ben diëtist geworden omdat ik het erg leuk vind om mensen te begeleiden/ondersteunen in het verbeteren van de levenskwaliteit. Mijn interesse in voeding is altijd groot geweest. Voeding is namelijk zoveel meer dan 'eten'. Voeding kan echt helpen om je beter te voelen, je fitter te voelen maar ook om klachten te voorkomen/verminderen. De combinatie van mensen helpen en mijn grote interesse in voeding maakte de keuze voor mij meer dan logisch om diëtist te worden.

Het tofste/leukste aan mijn werk vind ik dat ik kan en mag bijdragen aan het verbeteren van mensen hun levenskwaliteit. Ik vind het belangrijk om samen opzoek te gaan naar een leefstijl die bij de persoon past. Omdat elk persoon anders is en met verschillende redenen naar mij toekomen, maakt dit het werk ook erg gevarieerd en uitdagend.

Als een cliënt voor mij kiest als diëtist betekent dit dat dat je voor iemand kiest die samen gaat kijken hoe iemand zijn/haar levenskwaliteit kan verbeteren. Ik streef ernaar om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen in hun persoonlijke doelen. Waar we vooral focussen op wat wel lukt en wat haalbaar is. Ik luister graag naar wat iemand te vertellen heeft, om hier daarna samen tot een passend advies te komen. Daarnaast wil ik cliënten ook laten zien dat een diëtist veel meer doet en ik mensen niet bepaalde voeding ga verbieden. Dit werkt vaak averechts.

Buiten mijn werk is het belangrijkste voor mij om veel tijd door te brengen met familie en vrienden. Daarnaast houd ik ervan om actief te zijn, ik wandel dagelijks en ga meerdere keren per week naar de sportschool. Ook vind ik het erg leuk om muziek te maken, ik speel al jaren piano.

Wat ik graag zou willen doen/waar ik van droom is om mij verder te specialiseren. Als diëtist kan je zoveel verschillende kanten op. Ik vind heel veel interessant, wat het lastig maakt om keuzes te maken. Wel weet ik zeker dat ik graag leefstijlcoach wil worden. Mij niet alleen richten op de voeding, maar ook om alle aspecten daar omheen die invloed kunnen hebben op de keuzes in voeding. Mensen daar verder in coachen lijkt mij een mooie aanvulling op mijn beroep als diëtist.