Voeding bij overgewicht
Bij het aanpakken van een te hoog gewicht wordt vaak als eerste gezegd: minder eten en meer bewegen. Maar werken aan je gezondheid en een gezonder gewicht is zoveel meer dan dat. 
Voeding bij Diabetes
Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.
Voeding bij zwangerschap
Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?
Voeding bij kanker
Het is belangrijk goed op je voeding te letten wanneer je wordt behandeld voor kanker. Als je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je je gewicht en conditie op peil houden.
Voeding bij COPD
Gezonde voeding draagt bij aan toename van spiermassa en vergroot daarmee je kracht en jouw conditie. Je kan daardoor beter ademhalen.
Nierproblemen
Je nieren hebben verschillende functies. Ze verwijderen afvalstoffen, zorgen voor genoeg vocht en zout in het lichaam, regelen de bloeddruk en doen nog veel meer. Belangrijk dus om je nieren gezond te houden. Wanneer je nieren niet meer goed werken, kan nierfalen of nierschade ontstaan.
Reumatische aandoeningen
Elke dag opstaan met pijn en stijfheid in je gewrichten, voortdurend moe en lusteloos zijn. Dit zijn klachten die door reuma kunnen ontstaan. Maar hoe fijn zou het nou zijn als je deze klachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen met behulp van voeding?
Maagklachten
Brandend maagzuur, pijn in de bovenbuik of opboeren: iedereen heeft er weleens last van. Het is niet altijd duidelijk waardoor maagklachten ontstaan. Wanneer je langere tijd problemen met je maag hebt, kan het helpen om je voedingspatroon aan te passen.
Er zijn verschillende vormen van kauw- en slikproblemen met verschillende oorzaken. Zo kan je door ziekte, angst of behandelingen moeite hebben met slikken. De klachten kunnen lange tijd aanhouden, maar ook van korte duur zijn.
#replace title#