De orthomoleculaire voeding, wat houdt dit in?

Orthomoleculaire voeding saai en moeilijk? Echt niet. Onze dietisten zorgen ervoor dat het leuk, interessant en inspirerend is om aan je doelen te werken. Wij zijn er van overtuigd dat een gezonde voeding de juiste voedingsstoffen aan je lichaam levert, zodat je lichaam met zekerheid zichzelf kan herstellen en gezond kan houden. Voeding als medicijn

Om dat te bereiken gaan wij samen kijken met welke stappen en welke ondersteuning je die beoogde verandering kunt maken. We houden daarnaast natuurlijk rekening met welke medicatie je gebruikt, of er onderliggende ziektebeelden zijn en of er sprake is van stress of allergieën.

We zien vaak dat klachten en ziektes het gevolg zijn van het ontbreken van voldoende voedingsstoffen op celniveau, veroorzaakt door de hierboven factoren. Niet voor niets betekent Orthos: 'Goed en Moleculair' op het nivo van de cellen/weefsels in ons lichaam. Door samen met jou de achterliggende oorzaak van je gezondheid te achterhalen kunnen we bouwen aan een gezond lichaam.

Hoe doen we dat?

Wij besteden veel tijd en aandacht aan de zogenaamde anamnese of te wel jouw verhaal. Wij gaan veel vragen aan je stellen en maken gebruik van klachtenscore lijsten. Ook kunnen wij bloedonderzoek en ontlastingsonderzoek laten doen. Wij werken met natuurlijke, zo onbewerkt mogelijke voeding die, indien de situatie dat vereist, aangevuld zal worden met voedingssupplementen.

Onze visie is voorkomen altijd beter is dan genezen.

 

  

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden over wat wij doen en wat wij voor je kunnen betekenen en daarom hebben we een voorbeeld van wat de orthomoleculair diëtist doet.

"Een man van 50 jaar, komt bij de diëtist omdat hij zich afvraagt of hij mogelijk bepaalde vitamines moet gaan bij slikken. Tijdens het eerste gesprek neemt de dietist alle tijd voor jou, want achter elke vraag ligt vaak een diepere oorzaak. In dit geval blijkt dat hij veel klachten heeft in zijn borst/maagstreek. Deze klachten zijn zo heftig dat hij serieus dacht dat zijn hart de oorzaak was. Onderzoek bij de huisarts en cardioloog laat zien dat er geen afwijkingen te zien zijn. De klachten als hartkloppingen, vaak vol gevoel hebben, maagklachten na het avondeten en in nacht, hierdoor slecht kunnen slapen bleven aanwezig. We zijn gestart met het onderzoeken van het spijsverteringsproces. We komen er al snel achter dat hij door zijn eet- en drinkpatroon, in combinatie met veel stress in het verleden, een niet goed lopende spijsvertering heeft.

Wij vinden het belangrijk om samen doelen te stellen Er worden adviezen gegeven op het gebied van voedings, en leefstijlaanpassingen en het inzetten op het tijdelijk ondersteunen van de spijsverteringsorganen. Ook wordt het suppleren van vitamines besproken. Na korte tijd verdwijnen de meeste klachten, ervaart hij weer meer energie, een betere nachtrust en kan hij het gebruik van maagzuurremmers als snel weer afbouwen.

Het hele behandelplan heeft ongeveer 4 maanden geduurd. Natuurlijk is het werken aan een gezonde leefstijl niet aan tijd gebonden en zal hij de aanpassingen wel moeten blijven volhouden. Gelukkig hoeft hij dat niet alleen te doen. In deze fase blijven we hem inspireren en, waar nodig, coachen.om zo terugval te voorkomen. "

De orthomoleculaire diëtist 

Een orthomoleculair diëtist heeft naast de basisopleiding Voeding en diëtetiek nog een Post HBO Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer afgerond. Wij werken vanuit de visie dat alle organen in het lichaam met elkaar verbonden zijn. En dat je hier zowel van de buiten- als van de binnenkant invloed op kan uitoefenen. 

De orthomoleculaire diëtisten van Diëtheek zijn aangesloten bij het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten

https://www.orthomoleculairdiëtisten.nl/

#replace title#