Wanneer je herstelt van het coronavirus is goede voeding, samen met voldoende beweging, belangrijk voor het herstellen van je spierkracht en conditie. Doordat je langere tijd minder hebt kunnen bewegen ben je waarschijnlijk ook afgevallen. Afvallen zonder dat je er iets voor doet of zonder dat je het wilt, noemen we ongewenst gewichtsverlies. Je lichaam heeft dan meer energie en eiwitten nodig dan je met je voeding binnen krijgt. Helaas verlies je niet alleen vetweefsel maar ook spierweefsel. Je merkt dat je minder ver kan lopen en dat veelal dagelijkse dingen veel energie kosten.

Om het je makkelijk te maken vertellen artsen en onze diëtist Danita in korte video's hieronder je meer over het verlies van spiermassa en hoe eiwitten je helpen om je spiermassa weer op te bouwen. 

    

Wat kan je doen om de spiermassa en je conditie weer op te bouwen?
Om verlies van spiermassa te voorkomen en om nieuwe spiermassa op te bouwen, is het nodig dat je voldoende eiwitten gaat eten. Hoe je dit het beste kan doen legt onze dietist uit in deze video's.

      

Producten met veel eiwit zijn:

  • Vlees en vis;
  • Ei;
  • Zuivel;
  • Noten;
  • Peulvruchten.

De behoefte aan eiwit bij herstel na COVID-19 is hoger. De diëtist kan precies berekenen hoeveel eiwitten je dagelijks in jouw voedingspatroon nodig hebt. Gemakkelijk toch?

Naast voeding is ook beweging essentieel bij het opbouwen van nieuwe spiermassa. Vraag je fysiotherapeut om advies.

Heb je vragen over voeding bij herstel na COVID-19? Neem dan gerust contact op met een van onze diëtisten. 

#replace title#