Bij ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies denk je vast aan een mager persoon, maar wist je dat ondervoeding ook voor kan komen als je een gezond gewicht of overgewicht hebt? Ondervoeding betekent eigenlijk dat je lichaam een langere tijd te weinig voeding binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren. Vermoeidheid, lusteloosheid, verminderde eetlust en het vaak koud hebben kunnen ontstaan door ondervoeding en/of ongewenst gewichtsverlies.

Op het moment dat je ondervoed bent is het extra belangrijk om voldoende energie (kilocalorieën) en eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstoffen van het lichaam en vind je vooral in dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Ook noten en peulvruchten bevatten eiwitten. In onderstaande video legt een van onze diëtisten uit wat eiwitten zijn en hoe eiwitten kunnen helpen bij herstel.

Heb jij het idee ondervoed te zijn of ken je iemand die risico loopt op ondervoeding? Probeer dan vooral voeding met veel eiwitten en volvette producten te eten. Op die manier krijg je meer energie en eiwitten binnen. Heb je hier vragen over vul dan gerust het vragenformulier op deze pagina in. 

Het is verstandig om één van onze diëtisten in te schakelen. Hij of zij kan je goed ondersteunen bij het aanpassen van je voedingspatroon. Neem contact op met onze starthulp om een afspraak met jouw persoonlijke diëtist in te plannen.

Wist je dat ook een aantal van onze diëtisten meewerken aan een onderzoek naar ondervoeding? Lees hier voor meer informatie over het MONDAY project.

#replace title#