Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin. Dit zijn klachten die je kan hebben als je diabetes hebt, ook wel suikerziekte genoemd.

Diabetes Mellitus is een ziekte waarbij te veel glucose (suiker) in het bloed aanwezig is. Je lichaam kan bij diabetes de hoeveelheid suiker in het bloed niet goed in balans houden. Er zijn verschillende soorten diabetes, met verschillende oorzaken en een eigen behandeling. Denk bijv. aan diabetes type 1, diabetes type 2, prediabetes en zwangerschapsdiabetes. Alle ziekten hebben met elkaar gemeen dat onbehandeld er te veel suiker in je bloed zit.

Gezonde voeding helpt bij het verlagen van de bloedsuiker en hierdoor is de kans op nare gevolgen kleiner. Heb je al complicaties door diabetes? Dan kan gezonde voeding helpen om te voorkomen dat dit erger wordt. Vooral verse producten zoals groente, fruit, peulvruchten en noten helpen hierbij.

Heb jij diabetes, of wil jij diabetes voorkomen en wil jij hierdoor met jouw voedingspatroon aan de slag? Neem dan contact op met één van onze diëtisten. We gaan vooral samen kijken wat je wil bereiken en we houden hierbij rekening met hoe je leeft en vooral wat jij prettig vindt.

Heb je vragen? Vul dan het vraagformulier op deze pagina in.

Heb je vragen?
#replace title#