Ik ben diëtist geworden omdat ik altijd al interesse had in het effect van voeding op de gezondheid. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik iets wilde doen binnen de gezondheidszorg omdat ik graag mensen wil helpen. De veelzijdige kanten van de job zorgde ervoor dat ik Voedings- en dieetkunde ben gaan studeren in België (waar ik vandaag kom). Je staat in voor het helpen en begeleiden van mensen, maar aan de andere kant kun je ze ook laten bijleren over voeding.
 
Het leukste aan mijn werk vind ik om mensen te kunnen motiveren om gezondere aanpassingen te maken. Het is ook fijn om mensen met een specifiek ziektebeeld een betere kwaliteit van leven te kunnen geven door bepaalde aanpassingen in de voeding te maken. Iedere cliënt is anders en dat vraagt verschillende aanpakken, dat maakt onze job uitdagend. 

Als een cliënt voor mij kiest dan krijgt die een persoonsgerichte en professionele aanpak, waarbij we samen op zoek gaan naar de best mogelijke oplossingen, die voor de cliënt goed aanvoelen. Dit zowel bij ziekte, als bij het beter in je vel voelen. Ik vind het belangrijk dat een cliënt zich op zijn gemak voelt bij het vertellen van zijn/haar verhaal. Hiervoor vind ik aandacht, begrip en eerlijkheid een must. 

Buiten mijn werk om is het belangrijkste voor mij, dingen doen met vrienden en familie, en sporten. Ik doe namelijk aan volleybal en rijd af en toe met vriendinnen met de koersfiets. Dit is voor mij de ideale manier van ontspannen. Nieuwe eetplekjes ontdekken met vrienden, klinkt bij mij als muziek in de oren.  

Wat ik in de toekomst nog graag zou willen is verder blijven specialiseren in verschillende gebieden rond voeding. Dit voornamelijk bij sport en nierziektes, omdat deze thema’s mij enorm aanspreken. Mijn grootste droom is om ooit terecht te komen bij een wielerploeg of een andere grote sportclub als diëtist.

#replace title#