Voeding bij nierfalen

Je nieren hebben verschillende functies. Ze verwijderen afvalstoffen, zorgen voor genoeg vocht en zout in het lichaam, regelen de bloeddruk en doen nog veel meer. Belangrijk dus om je nieren gezond te houden. Wanneer je nieren niet meer goed werken, kan nierfalen of nierschade ontstaan.

Als je nieren minder goed werken, is een specifiek voedingspatroon niet meteen nodig. Pas wanneer er sprake is van ernstige nierfalen moet een dieet gevolgd worden om verdere schade aan je nieren te voorkomen. Zo kunnen teveel zout, eiwitten en vocht de problemen verergeren.

Het algemene advies is om maximaal 6 gram zout per dag eten. Heb je beginnende nierproblemen, kijk dan of je eerst kan beginnen met minder zout te nemen. Zout is namelijk aan heel veel producten toegevoegd.

Bij nierschade is het goed om samen met een diëtist te kijken wat je beter wel en niet kan eten. Plan nu een afspraak in met een van onze diëtisten. Onze starthulp is er om je hier bij te helpen.

Heb je vragen dan mag je ook altijd het vragenformulier op deze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact me je op. 

#replace title#