Intermitterend vasten bij diabetes type 2

Onderzoek laat zien dat het gezonder is om na het avondeten te stoppen met eten. Wanneer je tot de volgende ochtend niks eet, noemen we dat ook wel intermitterend vasten. Hierover hoor je veel in de media, maar diëtisten weten nog weinig over het effect op lange termijn en de haalbaarheid. Daarom is onze diëtist Carmen Dietvorst vanuit het Erasmus MC gestart met het E-TIMED onderzoek.

Voor wie is het onderzoek?
We zijn op zoek naar diabetes type 2 patiënten tussen 18 en 75 jaar met een BMI van 27 of hoger die wonen in (regio) Dordrecht, Rotterdam of West-Brabant. Het doel van het onderzoek is om de bloedglucosewaarden en het gewicht te verbeteren.

Wat houdt deelname in?
Tijdens het onderzoek volg je een Mediterraan, koolhydraatbeperkt dieet. Je wordt geloot in een van de twee groepen: een groep waarbij je alleen tussen 8.00 en 18.00 uur mag eten of de controlegroep. Begeleiding vindt plaats via groepsbijeenkomsten in de regio, chats en metingen in het Erasmus MC. Je krijgt toegang tot de U-diet app en ontvangt het Voedings- en Leefstijlboek van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).

Help mee!
Inmiddels zijn er drie groepen gestart, maar er zijn nog veel meer deelnemers nodig. Heb jij of ken jij iemand met diabetes type 2 en overgewicht? Laat het ons weten! Voor vragen en aanmelden kan je terecht bij onze diëtist-onderzoeker Carmen Dietvorst via c.dietvorst@dietheek.nl.
 

#replace title#