Aantal personen
-
Soort recept
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 300 gram volkoren pasta of pasta op basis van groente

  • 200 gram verse boerenkool

  • 65 gram pijnboompitten

  • 2 teentjes knoflook

  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

  • 80 gram harde schapenkaas 

Hoe maak je het?

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de pasta af en bewaar ongeveer ½ kopje kookvocht.
  • Kook de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Giet de boerenkool af.
  • Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree.
  • Voeg de boerenkool toe en maal dit tot een pesto .
  • Als de pesto nog iets te dik is kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen.
  • Rasp de kaas en roer de helft hiervan door de pesto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta met de boerenkoolpesto en dien op.
  • Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.
  • Besprenkel met de rest van de olie.

Dit gerecht bevat per persoon:

energie 580 kcal

eiwit 20 gram
koolhydraten 57 gram
vet 30 gram
waarvan verzadigd 7 gram
natrium 221 mg
vezels 4,5 gram

Reacties (0)
Lees reacties
Nog geen reacties geplaatst
Heb je vragen?