Ingrediënten:
• 300 gram volkoren pasta (ongekookt)
• 200 gram verse boerenkool
• 65 gram pijnboompitten
• 2 teentjes knoflook
• 6 eetlepels extra vierge olijfolie
• 80 gram harde schapenkaas
Materialen:
• Een grote pan
• Een koekenpan
• Keukenmachine of staafmixer
• Rasp
Hoe maak je het?
• Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
• Giet de pasta af en bewaar ongeveer ½ kopje kookvocht.
• Kook de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
• Rooster ondertussen de pijnboompitten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
• Giet de boerenkool af.
• Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree.
• Voeg de boerenkool toe en maal dit tot een pesto .
• Als de pesto nog iets te dik is kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen.
• Rasp de kaas en roer de helft hiervan door de pesto.
• Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de pasta met de boerenkoolpesto en dien op.
• Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.
• Besprenkel met de rest van de olie.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal | 553 kcal |
Koolhydraten | 49 gram |
Eiwitten | 20,8 gram |
Vetten | 28,3 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2,2% |
Waarvan transvet | 0% |
Vezels | 9,2 gram |
Zout | 1,53 gram |