Wat heb je nodig (4 personen)
-
300 gram volkoren pasta of pasta op basis van groente
-
200 gram verse boerenkool
-
65 gram pijnboompitten
-
2 teentjes knoflook
-
6 eetlepels extra vierge olijfolie
-
80 gram harde schapenkaas
Hoe maak je het?
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af en bewaar ongeveer ½ kopje kookvocht.
- Kook de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Giet de boerenkool af.
- Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree.
- Voeg de boerenkool toe en maal dit tot een pesto .
- Als de pesto nog iets te dik is kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen.
- Rasp de kaas en roer de helft hiervan door de pesto.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pasta met de boerenkoolpesto en dien op.
- Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.
- Besprenkel met de rest van de olie.
Dit gerecht bevat per persoon:
energie 580 kcal
eiwit 20 gram
koolhydraten 57 gram
vet 30 gram
waarvan verzadigd 7 gram
natrium 221 mg
vezels 4,5 gram