In het kort
4
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingrediënten:

•    300 gram volkoren pasta (ongekookt) 
•    200 gram verse boerenkool
•    65 gram pijnboompitten
•    2 teentjes knoflook
•    6 eetlepels extra vierge olijfolie 
•    80 gram harde schapenkaas 

Materialen: 

•    Een grote pan
•    Een koekenpan 
•    Keukenmachine of staafmixer 
•    Rasp 

Hoe maak je het?

•    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
•    Giet de pasta af en bewaar ongeveer ½ kopje kookvocht.
•    Kook de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
•    Rooster ondertussen de pijnboompitten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
•    Giet de boerenkool af.
•    Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree.
•    Voeg de boerenkool toe en maal dit tot een pesto .
•    Als de pesto nog iets te dik is kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen.
•    Rasp de kaas en roer de helft hiervan door de pesto.
•    Breng op smaak met peper en zout.
•    Meng de pasta met de boerenkoolpesto en dien op.
•    Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.
•    Besprenkel met de rest van de olie.

Voedingswaarden per persoon: 

Kcal 553 kcal
Koolhydraten 49 gram
Eiwitten 20,8 gram
Vetten 28,3 gram
Waarvan verzadigd vet  2,2% 
Waarvan transvet  0%
Vezels  9,2 gram
Zout  1,53 gram 


 

#replace title#