Wat heb je nodig voor 10 speculaas brokken?
Ingrediënten:
• 125 gr boekweitmeel
• 100 gr amandelmeel
• 1 tl vanillearoma
• 60 gram vegan eiwitpoeder (zoals OrangeFit)
• Een paar Stevia druppels
• 0,5 el bakpoeder
• 2 el speculaaskruiden
• 85 gr Medjoul dadels
• 30 gram rozijnen
• 1 ei vervanger: 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water
• 70 gr kokosolie
• 20 gram amandelen of amandelschaafsel
• 45 ml plantaardige melk
Materiaal:
• Mengkom
• Bakplaat met bakpapier
• Oven
Hoe maak je het?
• Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
• Doe het boekweitmeel en amandelmeel in een mengkom en voeg de vanille aroma, Stevia, bakpoeder, speculaaskruiden, vegan eiwitpoeder hier aan toe.
• Ontpit de Medjoul dadels, snijd in kleine stukjes en voeg deze samen met de kokosolie, de rozijnen en de ei vervanger (lijnzaad met water) toe aan de mix
• Kneed dit alles tot een soepel deeg. Plaats het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
• Rol het deeg uit, niet te dun en maak er een grote koek van.
• Besmeer de bovenkant van de koek met wat plantaardige melk en verdeel de grof gehakte amandelen of schaafsel over de koek.
• Schuif de koek in de oven voor zo’n 20 a 25 minuten.
• Laat de koek goed afkoelen buiten de oven, dan pas wordt de speculaas harder.
• Breek de koek in 10 stukken en bewaar luchtdicht in een trommel buiten de koelkast.
Voedingswaarden per brok speculaas:
Kcal |
254 kcal |
Koolhydraten |
19,5 gram |
Eiwitten |
9,4 gram |
Vetten |
14,4 gram |
Waarvan verzadigd vet |
0% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
3,3 gram |
Zout |
0,1 gram |
Dit recept is afkomstig van Oh My Pie