In het kort
4
Hoofdgerecht

Een lichte en smaakvolle maaltijd! 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten: 

Voor de saus:  

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenstukjes
  • 1 theelepel chilipoeder, peper en zout

Voor de vulling:

  • 1 ui 
  • 800 gram bloemkool of broccoli (of beide)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 8 volkoren medium wraps
  • 80 gram kaas 30+ 

Materialen:

  • pan
  • oven
  • ovenschaal

Hoe te maken? 

Saus:

  • Verwarm de olijfolie in een pan en pers de knoflook er bovenuit; 
  • Voeg de tomatenblokjes met het sap, chilipoeder en naar smaak peper en zout toe; 
  • Breng alles aan de kook en laat de saus 5 minuten op laag vuur pruttelen. 

Vulling:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal in; 
  • Pel en snipper de ui; 
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes; 
  • Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui hierin zachtjes voor 3 minuten;
  • Voeg het vegetarisch gehakt toe en roerbak alles voor 2 minuten;
  • Schep de bloemkool, pesto en 3 eetlepels water erdoor en stoof dit alles voor 10 minuten heel zachtjes gaar;
  • Verdeel alles nu over de 8 wraps en de rol wrap dicht;
  • Schenk de saus over de wraps heen en gooi de gerapste kaas eroverheen; 
  • Zet de wraps nu voor 20 minuten in de oven op 175 graden. 

Voedingswaarden per wrap: 

Kcal 321 kcal
Koolhydraten 31 gram
EIwitten 17 gram
Vetten 6 gram
Waarvan verzadigd 13 gram
Vezels 3 gram
Zout 1,4 gram 
#replace title#