Een lichte en smaakvolle maaltijd!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
Voor de saus:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomatenstukjes
- 1 theelepel chilipoeder, peper en zout
Voor de vulling:
- 1 ui
- 800 gram bloemkool of broccoli (of beide)
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram vegetarisch gehakt
- 3 eetlepels groene pesto
- 8 volkoren medium wraps
- 80 gram kaas 30+
Materialen:
Hoe te maken?
Saus:
- Verwarm de olijfolie in een pan en pers de knoflook er bovenuit;
- Voeg de tomatenblokjes met het sap, chilipoeder en naar smaak peper en zout toe;
- Breng alles aan de kook en laat de saus 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Vulling:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal in;
- Pel en snipper de ui;
- Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes;
- Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui hierin zachtjes voor 3 minuten;
- Voeg het vegetarisch gehakt toe en roerbak alles voor 2 minuten;
- Schep de bloemkool, pesto en 3 eetlepels water erdoor en stoof dit alles voor 10 minuten heel zachtjes gaar;
- Verdeel alles nu over de 8 wraps en de rol wrap dicht;
- Schenk de saus over de wraps heen en gooi de gerapste kaas eroverheen;
- Zet de wraps nu voor 20 minuten in de oven op 175 graden.
Voedingswaarden per wrap:
Kcal |
321 kcal |
Koolhydraten |
31 gram |
EIwitten |
17 gram |
Vetten |
6 gram |
Waarvan verzadigd |
13 gram |
Vezels |
3 gram |
Zout |
1,4 gram |