In het kort
1
Hoofdgerecht

Op zoek naar een simpele maar indrukwekkende maaltijd? Deze gevulde zoete aardappel met spinazie, kikkererwten en feta is jouw nieuwe favoriet!

Wat heb je nodig voor 1 portie? 

Ingrediënten:

  • 200 gram zoete aardappel
  • 75 gram verse spinazie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 120 gram kikkererwten 
  • 1 ui
  • 50 gram feta 
  • 1 theelepel paprika poeder

Materialen:

  • Koekenpan
  • Snijplank 
  • Mes 
  • Bord 
  • Vork 
  • Vergiet
  • Knoflook pers

Hoe te maken?

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken;
  • Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook;
  • Snij de feta in blokjes; 
  • Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg hier kikkererwten en paprika poeder aan toe;
  • Voeg daarna de spinazie aan het mengel toe en laat het slinken;
  • Was de zoete aardappel en prik met een vork kleine gaatjes;
  • Doe de zoete aardappel 4 minuten aan de ene kant in de magnetron en draai; hem vervolgens om en verwarm de andere kant ook 4 minuten;
  • Snij de zoete aardappel doormidden in de lengte;
  • Haal het vruchtvlees er voorzichtig uit; 
  • Schep het spinaziemengsel in de zoete aardappel;
  • Ganeer met feta. 

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 515 kcal
Koolhydraten 53 gram
Eiwitten 25 gram
Verzadigd vet 18 gram
Waarvan verzadigd 9 gram
Vezels 18 gram
Zout 1,8 gram

Dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum. 

#replace title#