Op zoek naar een simpele maar indrukwekkende maaltijd? Deze gevulde zoete aardappel met spinazie, kikkererwten en feta is jouw nieuwe favoriet!
Wat heb je nodig voor 1 portie?
Ingrediënten:
- 200 gram zoete aardappel
- 75 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 120 gram kikkererwten
- 1 ui
- 50 gram feta
- 1 theelepel paprika poeder
Materialen:
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Bord
- Vork
- Vergiet
- Knoflook pers
Hoe te maken?
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken;
- Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook;
- Snij de feta in blokjes;
- Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg hier kikkererwten en paprika poeder aan toe;
- Voeg daarna de spinazie aan het mengel toe en laat het slinken;
- Was de zoete aardappel en prik met een vork kleine gaatjes;
- Doe de zoete aardappel 4 minuten aan de ene kant in de magnetron en draai; hem vervolgens om en verwarm de andere kant ook 4 minuten;
- Snij de zoete aardappel doormidden in de lengte;
- Haal het vruchtvlees er voorzichtig uit;
- Schep het spinaziemengsel in de zoete aardappel;
- Ganeer met feta.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
515 kcal |
Koolhydraten |
53 gram |
Eiwitten |
25 gram |
Verzadigd vet |
18 gram |
Waarvan verzadigd |
9 gram |
Vezels |
18 gram |
Zout |
1,8 gram |
Dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.