Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je bijna elke dag alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is het een idee om tijdelijk je alcoholgedrag op pauze te zetten. IkPas kan je daarmee helpen!

Alcohol en gezondheid

Dat alcohol niet gezond is, mag geen geheim heten. Drink je meer dan 1 glas per dag? Dan vergroot je je risico op een beroerte en verschillende soort kanker. Bovendien tikt het flink aan in calorieën. In dit artikel lees je dat alcohol een grotere dikmaker is dan frisdrank. Reden genoeg dus om tijdelijk niet meer in dat glaasje te kijken!

IkPas helpt!

IkPas helpt je om tijdelijk te stoppen met alcohol. Deze challenge duurt 40 dagen en begint dit jaar op 17 februari. Maar inschrijven is nu al mogelijk! Het werkt echt. Zo voelt 62% van de deelnemers zich fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch?

 

Inspiratie

Als je meedoet aan IkPas, krijg je onder meer toegang tot een database met alcoholvrije recepten. Maar uiteraard hebben wij ook wat lekkere recepten om met je te delen:

Ben je niet zo van de cocktails? In supermarkten en slijterijen worden steeds meer varianten alcoholvrij bier verkocht. Niet meer alleen die mierzoete Radler-biertjes dus, maar ook alcoholvrije witbiertjes, stout, blond of IPA! En ook alcoholvrije wijnen zijn er steeds meer. Keuze genoeg dus. Drink ook van deze alcoholvrije dranken niet teveel. Meestal zitten er namelijk wel suikers in, dus er teveel van nemen is niet verstandig. Dus ook hiervoor geldt: geniet, maar drink met mate. Succes!

Reacties (0)
Lees reacties
Nog geen reacties geplaatst