Het oude vertrouwde AVGtje, maar dan deels uit de oven.
Gemakkelijk en voedzaam! Kook je mee?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
- 600 gram ovengroente (hiervoor kun je zelf groenten uitkiezen en snijden, maar je kunt ook kiezen voor een kant- en klare zak)
- 1 eetlepel olie
- Kruiden naar keuze/smaak zoals: peper, snufje zeezout, paprika- en knoflookpoeder
- 300 gram krieltjes (met schil)
- 1 el vloeibare margarine of olie naar keuze
- 2 tilapia filets
- 2 theelepels Jonnie Boer Carribean Spice kruiden
- 1 el vloeibare margarine of olie naar keuze
- Citroensap
Materialen:
- Oven
- Ovenschotel
- Koekenpan
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de ovengroente met de kruiden (zoals: peper, snufje zeezout, paprika- en knoflookpoeder) en de olijfolie.
- Doe de groenten in een ovenschaal en zet dit in de oven voor 2x20 minuten (na 1x 20 minuten de groenten even omscheppen).
- Bak ondertussen de aardappeltjes goudbruin in de vloeibare margarine/olie.
- Kruid de vis met de Carribean Spice kruiden en bak ook deze in een andere pan (in de vloeibare margarine/olie) goudbruin.
- Serveer de vis met wat citroensap erover, samen met de aardappeltjes en groenten.
TIP: je kunt ook de aardappeltjes tegelijkertijd met de ovengroente in de oven doen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
465 kcal |
Koolhydraten |
40 gram |
Eiwit |
33 gram |
Vet |
17 gram |
Waarvan verzadigd vet |
3 gram |
Vezels |
10 gram |
Zout |
1 gram |