In het kort
-
Tussendoortje

Op 23 februari was het wereld bananenbrood dag! In ons Instagram bericht vertellen we er graag meer over. Nu is het tijd voor dit lekkere recept!

Je kunt gezondere varianten maken, maar een wat ongezondere keuze moet ook af en toe kunnen toch? It’s all about te balance!

Wat heb je nodig voor één cake? 

Ingrediënten:

  • 125 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren 
  • 60 ml halfvolle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • handvol gehakte noten of chocola

Materialen:

  • Oven
  • Mengkom
  • Keukenmachine
  • Cakevorm
  • Bakpapier

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed nu je bakvorm met bakpapier. 
  • Meng de suiker en klop tot een luchtig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe gevolgd door de melk en het vanille extract. Doe de bloem, baking soda en het snufje zout erbij. Roer om. Prak de bananen en voeg deze toe aan het beslag. Als laatste voeg je optioneel de noten en/of chocola toe. 
  • Stort het beslag in de vorm en bak dit ongeveer 50-65 minuten. Controleer of je cake klaar is door met een saté-prikker te controleren of deze weer droog uit de cake komt. 

TIP: Je kan ook een deel van de bloem vervangen voor amandelmeel voor een iets meer nootachtige smaak! 

Eet smakelijk! 

Pssst... het recept komt van Miljuschka.nl

Voedingswaarden per portie (16 plakjes): 

Kcal 218 kcal
Koolhydraten 28 gram
Eiwit 3,5 gram
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd 4,6 gram
Vezels 1 gram
Zout 0 gram

 

#replace title#