In het kort
9
Tussendoortje , Bijgerecht, Dessert

Deze kwarktaart is een lichtere versie van de klassieke variant, met maar 15 gram koolhydraten per taart punt, in plaats van de gebruikelijke 50 gram.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 80 g roomboter
  • 65 g Kandijkoeken
  • 65 g digestive koeken
  • 4,5 blaadjes gelatine
  • 150 g bramensap (ongezoet)
  • 250 g volle kwark
  • 250 g Griekse yoghurt (10% vet)

Materialen:

  • Vierkante springvorm van 17 cm doorsnede
  • Bakpapier/folie
  • Lepel
  • Steelpannetje
  • Houten lepel
  • Mixkom
  • Mixer
  • Garde

Hoe te maken? 

Taartbodem

  • Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier of folie.
  • Hak de koeken fijn in een hakmolen of keukenmachine.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje.
  • Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
  • Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast.

Topping

  • Verwarm het bramensap in een steelpannetje.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit.
  • Voeg ze 1 voor 1 toe aan het warme sap en roer totdat ze goed opgelost zijn.
  • Verwijder de pan van de hittebron en laat het mengsel iets afkoelen.
  • Klop in een mixkom de kwark met de Griekse yoghurt en de rietsuiker tot een glad mengsel.
  • Voeg het bramensap met de opgeloste gelatineblaadjes toe.
  • Roer goed door met een garde.

Afwerking

  • Pak de springvorm uit de koelkast.
  • Giet het mengsel op de koekbodem.
  • Zet de springvorm opnieuw in de koelkast.
  • Laat de taart in 3-4 uur opstijven.

En nu genieten!

  • Maak de taart voorzichtig los van de vorm.
  • Garneer evt. nog met fruit en/of muntblaadjes. 
  • Snijd hem in stukjes en serveer.

Voedingswaarden per punt (uitgaande van 9 taartpunten): 

Kcal 208 kcal
Koolhydraten 14,5 gram
Eiwitten 4,9 gram
Vetten 14,3 gram
Waarvan verzadigd 8,4 gram
Vezels 0,8 gram
Zout 0,2 gram 
#replace title#