Deze kwarktaart is een lichtere versie van de klassieke variant, met maar 15 gram koolhydraten per taart punt, in plaats van de gebruikelijke 50 gram.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 80 g roomboter
- 65 g Kandijkoeken
- 65 g digestive koeken
- 4,5 blaadjes gelatine
- 150 g bramensap (ongezoet)
- 250 g volle kwark
- 250 g Griekse yoghurt (10% vet)
Materialen:
- Vierkante springvorm van 17 cm doorsnede
- Bakpapier/folie
- Lepel
- Steelpannetje
- Houten lepel
- Mixkom
- Mixer
- Garde
Hoe te maken?
Taartbodem
- Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier of folie.
- Hak de koeken fijn in een hakmolen of keukenmachine.Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met koud water.
- Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje.
- Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door.
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
- Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast.
Topping
- Verwarm het bramensap in een steelpannetje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit.
- Voeg ze 1 voor 1 toe aan het warme sap en roer totdat ze goed opgelost zijn.
- Verwijder de pan van de hittebron en laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop in een mixkom de kwark met de Griekse yoghurt en de rietsuiker tot een glad mengsel.
- Voeg het bramensap met de opgeloste gelatineblaadjes toe.
- Roer goed door met een garde.
Afwerking
- Pak de springvorm uit de koelkast.
- Giet het mengsel op de koekbodem.
- Zet de springvorm opnieuw in de koelkast.
- Laat de taart in 3-4 uur opstijven.
En nu genieten!
- Maak de taart voorzichtig los van de vorm.
- Garneer evt. nog met fruit en/of muntblaadjes.
- Snijd hem in stukjes en serveer.
Voedingswaarden per punt (uitgaande van 9 taartpunten):
Kcal |
208 kcal |
Koolhydraten |
14,5 gram |
Eiwitten |
4,9 gram |
Vetten |
14,3 gram |
Waarvan verzadigd |
8,4 gram |
Vezels |
0,8 gram |
Zout |
0,2 gram |