In het kort
1
Hoofdgerecht

Dit gerecht zit boordevol plantaardige eiwitten en gezonde vetten, ideaal voor wie op zoek is naar een vullende én voedzame maaltijd.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook 
  • een halve rode ui 
  • 90 gram vegetarische kipstukjes
  • 80 gram ongekookte orzo 
  • 150 gram spinazie 
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje 
  • 10 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 ml plantaardige haver room 

Materialen:

  • Maatbeker
  • Koekenpan
  • Keukenmes
  • Bakspatel
  • Eetlepels
  • Opscheplepel
  • Steelpan
  • Weegschaal

Hoe te maken?

  • Snij de ui in blokjes en knoflook in grove stukken; 
  • Was en snij de pastinaak in blokjes; 
  • ​Snij de kastanjechampignons in plakjes
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan; 
  • ​Voeg 500 ml water toe in een steelpan met 1 bouillonblokje en breng aan de kook; 
  • ​Verhit de olie en bak de ui en knoflook tot goudbruin; 
  • Voeg de champignons toe en bak voor 2 minuten; 
  • ​Voeg de vegetarische kipstukjes en pastinaak toe en bak voor 2 minuten; 
  • Voeg de orzo en de helft van de bouillon toe; 
  • ​Breng aan de kook en draai het vuur laag; 
  • ​Zet de deksel op de bak en laat 4 min stoven;  
  • Roer voorzichtig door en voeg na 4 minuten de andere helft van de bouillon toe en laat nog 3 minuten stoven zonder deksel op de pan;   
  • ​Voeg na 3 minuten de spinazie toe, meng voorzichtig en laat de spinazie slinken; 
  • ​Voeg de haver room toe en roer goed door; 
  • Serveer het vervolgens uit op een bord. 

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

Kcal 812 kcal
Koolhydraten 74 gram
Eiwitten 34 gram 
Vetten 41 gram
Waarvan verzadigd  6 gram 
Vezels 7 gram
Zout  2,4 gram 
#replace title#