Dit gerecht zit boordevol plantaardige eiwitten en gezonde vetten, ideaal voor wie op zoek is naar een vullende én voedzame maaltijd.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- een halve rode ui
- 90 gram vegetarische kipstukjes
- 80 gram ongekookte orzo
- 150 gram spinazie
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 10 gram ongezouten cashewnoten
- 100 ml plantaardige haver room
Materialen:
- Maatbeker
- Koekenpan
- Keukenmes
- Bakspatel
- Eetlepels
- Opscheplepel
- Steelpan
- Weegschaal
Hoe te maken?
- Snij de ui in blokjes en knoflook in grove stukken;
- Was en snij de pastinaak in blokjes;
- Snij de kastanjechampignons in plakjes
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan;
- Voeg 500 ml water toe in een steelpan met 1 bouillonblokje en breng aan de kook;
- Verhit de olie en bak de ui en knoflook tot goudbruin;
- Voeg de champignons toe en bak voor 2 minuten;
- Voeg de vegetarische kipstukjes en pastinaak toe en bak voor 2 minuten;
- Voeg de orzo en de helft van de bouillon toe;
- Breng aan de kook en draai het vuur laag;
- Zet de deksel op de bak en laat 4 min stoven;
- Roer voorzichtig door en voeg na 4 minuten de andere helft van de bouillon toe en laat nog 3 minuten stoven zonder deksel op de pan;
- Voeg na 3 minuten de spinazie toe, meng voorzichtig en laat de spinazie slinken;
- Voeg de haver room toe en roer goed door;
- Serveer het vervolgens uit op een bord.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
812 kcal |
Koolhydraten |
74 gram |
Eiwitten |
34 gram |
Vetten |
41 gram |
Waarvan verzadigd |
6 gram |
Vezels |
7 gram |
Zout |
2,4 gram |