In het kort
-
Bijgerecht

Een eigen gemaakte jam: gemakkelijk en lekker!

Wat heb je nodig voor 1 potje? 

Ingrediënten:

  • 250 gram bevroren frambozen
  • 1 eetlepel chiazaad

Materialen:

  • Kookpannetje 
  • Lepel 
  • Potje om het in te bewaren

Hoe te maken? 

  • Doe de frambozen in het pannetje en zet het op laag vuur
  • Laat de frambozen langzaam ontdooien terwijl je het door roert 
  • Ontdooit? Voeg dan de chiazaad toe en meng dit goed door elkaar
  • Giet het mengsel in het potje en laat afkoelen 

En klaar is je fruitspread! 

Te zuur? Voeg dan een eetlepel honing, agavesiroop en/of vanille aroma toe. 

Heerlijk voor door de yoghurt of op een boterham/cracker. Probeer eens een volkoren geroosterde boterham met hüttenkäse en deze frambozen spread, hmmmmm!

Voedingswaarden van het gehele recept:

Kcal 119 kcal
Koolhydraten 12 gram
Eiwitten 5 gram 
Vetten 2 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Vezels 9 gram
Zout  0 gram

Dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum. 

#replace title#