Garnalen Springrolls

Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten voor totaal 6 springrolls (3 per persoon):
Voor de vulling:
⦁ 150 g garnalen, gepeld en gestoomd of kort gebakken
⦁ 1/2 komkommer, julienne gesneden
⦁ 1 wortel, julienne gesneden
⦁ 50 g rode paprika, julienne gesneden
⦁ 50 g taugé
⦁ 1 avocado, in dunne plakjes
⦁ Verse koriander of munt naar smaak
⦁ Optioneel: klein beetje rode chili voor wat pit
⦁ Optioneel: wanneer je de garnalen bakt; gebruik klein beetje olijfolie
Je kunt de springrolls naar wens variëren met andere groenten, zoals radijsjes, sla, mais, rode kool of courgette!
Voor de buitenkant:
⦁ 6 rijstvellen
⦁ Bij koolhydraat-arm: gebruik sla
Voor de dipsaus:
⦁ 1 eetlepel sojasaus (light of glutenvrij indien gewenst)
⦁ 1 theelepel sesamolie
⦁ 1/2 theelepel limoensap
⦁ Optioneel: klein beetje honing of agavesiroop
Materialen:
⦁ Snijplank en mes
⦁ Groot bord of kom met warm water (om rijstvellen te weken)
⦁ Klein kommetje voor dipsaus
⦁ Koekenpan (voor garnalen)
Hoe te maken?
- Stoom of bak in een klein beetje olijfolie de garnalen tot ze gaar zijn.
- Week 1 rijstvel tegelijk in warm water tot het zacht wordt (ca. 10-15 seconden).
- Leg het vel op een bord en dep eventueel droog.
- Leg een beetje vulling in het midden: garnalen, groenten, avocado en taugé.
- Vouw de onderkant over de vulling, daarna de zijkanten naar binnen en rol strak op.
- Herhaal tot alle vellen gebruikt zijn.
- Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer erbij.
Voedingswaarden per portie (3 rolls, met rijstvellen):
Kcal | 523 kcal |
Koolhydraten | 61 gram |
Eiwitten | 17 gram |
Vetten | 23 gram |
Waarvan verzadigd | 3 gram |
Vezels | 5 gram |
Zout | 3,5 gram |
Voedingswaarden zonder rijstvellen (keto, met slablaadjes):
Kcal | 295 kcal |
Koolhydraten | 7 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Vetten | 22 gram |
Waarvan verzadigd | 3 gram |
Vezels | 4,3 gram |
Zout | 2,1 gram |



