In het kort
2
Hoofdgerecht, Bijgerecht

Wat heb je nodig voor 2 personen? 

Ingrediënten voor totaal 6 springrolls (3 per persoon): 

Voor de vulling:
⦁    150 g garnalen, gepeld en gestoomd of kort gebakken
⦁    1/2 komkommer, julienne gesneden
⦁    1 wortel, julienne gesneden
⦁    50 g rode paprika, julienne gesneden
⦁    50 g taugé
⦁    1 avocado, in dunne plakjes
⦁    Verse koriander of munt naar smaak
⦁    Optioneel: klein beetje rode chili voor wat pit
⦁    Optioneel: wanneer je de garnalen bakt; gebruik klein beetje olijfolie

Je kunt de springrolls naar wens variëren met andere groenten, zoals radijsjes, sla, mais, rode kool of courgette!

Voor de buitenkant:
⦁    6 rijstvellen
⦁    Bij koolhydraat-arm: gebruik sla

Voor de dipsaus:
⦁    1 eetlepel sojasaus (light of glutenvrij indien gewenst)
⦁    1 theelepel sesamolie
⦁    1/2 theelepel limoensap
⦁    Optioneel: klein beetje honing of agavesiroop

Materialen:
⦁    Snijplank en mes
⦁    Groot bord of kom met warm water (om rijstvellen te weken)
⦁    Klein kommetje voor dipsaus
⦁    Koekenpan (voor garnalen)

Hoe te maken?

  • Stoom of bak in een klein beetje olijfolie de garnalen tot ze gaar zijn.
  • Week 1 rijstvel tegelijk in warm water tot het zacht wordt (ca. 10-15 seconden).
  • Leg het vel op een bord en dep eventueel droog.
  • Leg een beetje vulling in het midden: garnalen, groenten, avocado en taugé.
  • Vouw de onderkant over de vulling, daarna de zijkanten naar binnen en rol strak op.
  • Herhaal tot alle vellen gebruikt zijn.
  • Meng de ingrediënten voor de dipsaus en serveer erbij.

Voedingswaarden per portie (3 rolls, met rijstvellen):

Kcal 523 kcal
Koolhydraten 61 gram
Eiwitten 17 gram
Vetten 23 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 5 gram
Zout 3,5 gram

Voedingswaarden zonder rijstvellen (keto, met slablaadjes): 

Kcal 295 kcal
Koolhydraten 7 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 22 gram
Waarvan verzadigd 3 gram
Vezels 4,3 gram
Zout 2,1 gram


 

#replace title#