Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
- 75 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram courgette
- 50 gram champignons
- 1 theelepel olijfolie
- 100 gr kipfilet
- 10 gram 30+ kaas (geraspt)
- Peper en zout naar smaak
Materialen:
- Steelpan
- Snijplank
- Mes
- Bord
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Oven
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Kook de 75 gram zilvervliesrijst in de steelpan volgens de verpakking.
- Was de paprika’s, snij de toppen van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten).
- Snij de ui en knoflook fijn. Snij de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
- Snij de kip in blokjes en leg de blokjes op een schoon bord.
- Doe de theelepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet blokjes gaar samen met de knoflook en de ui.
- Voeg daarna de champignons en de courgette toe. Bak deze twee minuten mee. Voeg peper en zout na smaak toe.
- Voeg als laatste de gekookte zilvervliesrijst toe aan de koekenpan en roer goed door.
- Schep de vulling in de uitgeholde paprika’s. Garneer de paprika’s met de geraspte 30+ kaas.
- Zet de dekseltjes weer op de paprika's en plaats ze in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven. Na 35 minuten zijn je paprika's klaar.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
607 kcal |
Koolhydraten |
70 gram |
Eiwitten |
38 gram |
Vetten |
16,5 gram |
Waarvan verzadigd |
4 gram |
Vezels |
11 gram |
Zout |
0,3 gram |
Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens bij onze andere recepten op de website.