In het kort
1
Ontbijt, Lunch, Bijgerecht, Dessert

Deze appelflap kan je op veel momenten serveren: als onderdeel van het ontbijt, de lunch of als een dessert. Of nog leuker, voor op de brunch tafel of als gezonde traktatie!

Wat heb je nodig voor 1 appelflap?

Ingrediënten:

Materiaal:

  • oven
  • mes
  • snijplank
  • lepel
  • koekenpan

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de appel in kleine stukjes en verwarm deze in de pan met de rozijnen en kaneel
  • Wanneer de appel wat zachter is voeg je de zuivelspread toe
  • Zet het vuur uit en beleg de wrap in het midden met het warme appel-rozijnen mengsel
  • Vouw dicht tot de vorm (driehoek) van een appelflap (eerst de onderkant van de wrap naar het midden vouwen en dan de twee zijkanten naar het midden)
  • Leg de appelflap met de gevouwen kant onder op een bakplaat of rooster in de oven voor 12-15 minuten lichtbruin en krokant
  • Besprenkel naderhand met een snufje kaneel.

Voedingswaarden per appelflap:

Kcal 262 kcal
Koolhydraten 43 gram
Eiwitten 5,4 gram
Vetten 7 gram
Waarvan verzadigd vet 3,5 gram
Vezels 4,2 gram
Zout 0,8 gram
#replace title#