Deze appelflap kan je op veel momenten serveren: als onderdeel van het ontbijt, de lunch of als een dessert. Of nog leuker, voor op de brunch tafel of als gezonde traktatie!
Wat heb je nodig voor 1 appelflap?
Ingrediënten:
Materiaal:
- oven
- mes
- snijplank
- lepel
- koekenpan
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de appel in kleine stukjes en verwarm deze in de pan met de rozijnen en kaneel
- Wanneer de appel wat zachter is voeg je de zuivelspread toe
- Zet het vuur uit en beleg de wrap in het midden met het warme appel-rozijnen mengsel
- Vouw dicht tot de vorm (driehoek) van een appelflap (eerst de onderkant van de wrap naar het midden vouwen en dan de twee zijkanten naar het midden)
- Leg de appelflap met de gevouwen kant onder op een bakplaat of rooster in de oven voor 12-15 minuten lichtbruin en krokant
- Besprenkel naderhand met een snufje kaneel.
Voedingswaarden per appelflap:
Kcal |
262 kcal |
Koolhydraten |
43 gram |
Eiwitten |
5,4 gram |
Vetten |
7 gram |
Waarvan verzadigd vet |
3,5 gram |
Vezels |
4,2 gram |
Zout |
0,8 gram |