In het kort
2
Tussendoortje , Bijgerecht

Wat heb je nodig voor 2 personen? 

Ingrediënten:
⦁    1 middelgrote zoete aardappel (± 250 g)
⦁    1 el olijfolie
⦁    ½ tl paprikapoeder 
⦁    ¼ tl knoflookpoeder (optioneel)
⦁    Snufje peper
⦁    Geen of zeer weinig zout (naar wens: 1 mespunt)

Materialen: 
⦁    Dunschiller of mandoline
⦁    Kom
⦁    Bakpapier
⦁    Bakplaat
⦁    Oven

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 160°C heteluchtoven/ 175°C boven-onderoven; 
  • Was de zoete aardappel goed en snijd deze met een mandoline of dunschiller in flinterdunne plakjes; 
  • Meng in een kom de plakjes met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper; 
  • Spreid de plakjes uit over de bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze niet overlappen; 
  • Bak ze in 25–30 minuten krokant. Draai ze halverwege om; 
  • Laat de chips na het bakken even afkoelen, ze worden dan extra knapperig.

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 145 kcal
Koolhydraten 20 gram
Eiwitten 2 gram
Vetten 6 gram
Waarvan verzadigd 0,8 gram
Vezels 3 gram
Zout 0,05 gram

 

#replace title#