Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
• 3 middelgrote eieren
• 1/3 paprika in stukjes
• 4 champignons in plakjes gesneden
• 1 wortel gesneden
• 1/4 prei gesneden
• olijfolie
• 1 theelepel omelet kruiden, een aanrader is Verstegen original Classic blend (zonder toegevoegd zout)
• peper naar smaak
Materialen:
• Koekenpan
• Mengkom
Hoe maak je het?
• Bak de groenten voor ongeveer 5 minuten in olijfolie.
• Voeg de kruiden toe aan de gebakken groenten.
• Haal de groenten uit de pan en bewaar ze in een schaaltje of op een bord.
• Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te hard. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
• Verhit de olie in de pan en voeg de eieren toe, zorg dat de hele bodem bedekt is met ei. Bak ongeveer 1 minuut de omelet op hoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag en wacht tot de hele omelet is gestold.
• Leg de gebakken groenten op een zijde van de omelet en vouw dubbel.
• Serveer de omelet op een warm bord.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
470 kcal |
Koolhydraten |
8,1 gram |
Eiwitten |
23,9 gram |
Vetten |
36,9 gram |
Waarvan verzadigd vet |
19,4% |
Waarvan transvet |
0,4% |
Vezels |
1,8 gram |
Zout |
0,9 gram |