Beschik jij niet over een keuken of wil je even gaan voor gemakkelijk? Probeer eens dit recept met weinig handelingen.
Leuk weetje: dit recept is speciaal voor een dement echtpaar ontwikkeld, waarbij het gas was afgesloten. Ze wisten wel met de airfryer om te gaan, maar aten hier alleen friet uit. Eén van onze diëtisten heeft dit recept bedacht, zodat dhr. en mevr. nog wel een gezonde maaltijd konden nuttigen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
Voor in de Airfryer
- 200 gram voorgekookte kriel aardappels
- 450 gram spruitjes uit de vriezer
- 2 kipfiletjes (150g/stuk)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kipkruiden
Voor de saus
- 2 lepels magere kwark
- 1 lepel mayonaise
- 1 theelepel kerriekruiden
Materialen:
- Airfryer
- 2 mengkommen
- Lepels
Hoe te maken?
- Doe de aardappeltjes, de spruitjes en de 2 kipfilets samen in een kom.
- Doe er een lepel olie bij en een theelepel kipkruiden. Roer het door elkaar met een lepel.
- Doe alles in het mandje van de Airfryer en zorg er voor dat de kipfiletjes bovenop liggen.
- Zet de Airfryer aan op 185 graden en laat alles 20 minuten garen.
- Terwijl de Airfryer aanstaat maak je de yoghurtsaus: roer 2 lepels kwark en 1 lepel mayonaise samen met de kerriekruiden in een kommetje.
- Wanneer de Airfryer klaar is kun je de maaltijd verdelen over 2 borden samen met de yoghurtsaus.
Variatie tip:
- De spruitjes kun je vervangen door diepvries spinazie.
- De kipfilet kun je vervangen door zalmfilet. Je kunt dan ook eventueel de kipkruiden vervangen door andere kruiden naar keuze maar dat hoeft niet. De kipkruiden zijn ook heerlijk bij de zalm.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
515 kcal |
Koolhydraten |
20 gram |
Eiwitten |
40 gram |
Vetten |
22 gram |
Waarvan verzadigd |
6,5 gram |
Vezels |
4,8 gram |
Zout |
2,6 gram |
*Doordat het recept destijds speciaal is ontwikkeld voor dit echtpaar, bevat het 'gemakkelijke' producten zoals kipkruiden. Deze kant en klare kruiden met toegevoegd zout kunnen vervangen worden voor losse kruiden zoals oregano, peper en paprikapoeder. Hierdoor bevat het gerecht minder zout.