In het kort
4
Hoofdgerecht

Een voedzame klassieker met een low FODMAP twist!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets (ca. 100 g per stuk)
  • 2 rode paprika’s, in stukken
  • 2 wortels, in plakjes
  • 150 g verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g ongekookte quinoa
  • 500 ml water of low FODMAP groentebouillon (zonder ui en knoflook)

Materialen:

  • Mes en snijplank
  • Oven
  • Kookpan
  • Koekenpan

Hoe te maken?

  • Spoel de quinoa goed onder koud water. Breng het water of de bouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook volgens de verpakking (meestal 12-15 minuten) tot het water is opgenomen. Laat even staan.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Snijd de paprika en wortel en meng daarna met 1 el olijfolie, tijm, paprikapoeder, zout en peper.
  • Verdeel over een bakplaat en rooster 20-25 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken en zacht is, ongeveer 2-3 minuten. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Wrijf de kipfilets in met zout, peper, paprikapoeder en een beetje olijfolie.
  • Verhit een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur en bak de kip in ongeveer 6-7 minuten per kant gaar en goudbruin.
  • Verdeel de quinoa over de borden. Schep de geroosterde paprika en wortel erbij, leg de gebakken kipfilet erop en serveer met de gebakken spinazie.

Geniet ervan! 

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 382 kcal
Koolhydraten 40 gram
Eiwitten 32 gram
Vetten 10 gram
Vezels 7 gram
Zout 0,14 gram

 

#replace title#