In het kort
2
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelpele peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 kippenpoten
  • 400 gram aardappel
  • 400 gram broccoli

Materialen:

  • Braadzak
  • Snijplank
  • Ovenschaal

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Maak de prei schoon en snij deze in halve ringen.
  • Was de tomaat en aardappelen en snij deze in kleine stukjes.
  • Meng de prei met de stukjes tomaat en de aardappeltjes, Provençaalse kruiden en peper. Doe dit mengsel in de braadzak.
  • Marineer het vel van de kippenbout met peper en paprikapoeder, wrijf dit over de gehele kip.
  • Leg de braadzak in een ovenschaal en leg de kippenbout bovenop op de groente.
  • Sluit de zak met de sluiting. Prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak.
  • Laat de kip met de groenten en aardappeltjes in de hete oven in 1 uur en 15 minuten gaar worden.

Voedingwaarde per portie

Kcal 592
Koolhydraten 47 gram
Eiwitten 40 gram
Vetten 23 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Vezels 15 gram
Zout 0,5 gram
#replace title#