In het kort
2
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 

Ingrediënten:
 
• 2 tenen knoflook
• 2 takjes verse of gedroogde tijm
• 2 takjes verse of gedroogde rozemarijn
• 400 gram Roseval aardappels
• 250 gram wortels
• 200 gram kastanjechampignons
• 2 kippendijen
• olijfolie
• peper en zout naar smaak
 
Materiaal:
 
• Oven
 
Hoe te maken?
 
• Verwarm de oven voor op 200°C.
• Pers de knoflook en rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn.
• Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Was vervolgens de Roseval aardappels en snijd ze (met schil) in vieren. Snijd ook de champignons in vieren.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippendijen. Bestrijk ze met wat olie en verdeel de helft van de tijm, knoflook en rozemarijn erover. Bak ze in 45 minuten gaar in de oven.
• Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en leg de aardappels en wortels er ook op. Verdeel de rest van de tijm, knoflook en rozemarijn erover en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet de bakplaat daarna weer terug in de oven.
• Haal na 20 minuten de bakplaat nogmaals uit de oven. Voeg nu de kastanjechampignons toe, schep alles om en bak het geheel nog 15 minuten.
• Haal alles uit de oven, verdeel over twee borden en serveer.
 
Voedingswaarden per persoon:
Kcal 469 kcal
Koolhydraten 39,3 gram
Eiwitten 20,2 gram
Vetten 23,6 gram
Waarvan verzadigde vetten 5,5%
Waarvan transvet 0,3%
Vezels 9,9 gram
Zout  1,6 gram 
#replace title#