Je hebt vast wel eens gehoord dat je gemakkelijker kunt afvallen door minder koolhydraten (Kh) te eten, maar dit is niet het enige voordeel als je minder koolhydraten eet!
In deze blog leggen wij je uit wat minder koolhydraten nog meer voor je gezondheid en welzijn kan doen. Mario, onze diëtist in opleiding volgt een koolhydraatarm patroon en ervaart verschillende voordelen die hij graag met je deelt.

  • Waarom effectief voor gewichtsverlies? Doorgaans verbrandt je lichaam Kh voor energie, maar bij een koolhydraatarme voeding zijn er te weinig Kh aanwezig voor energieverbranding. Het lichaam gaat hierdoor over op de vetverbranding: vet wordt gebruikt voor energie, waardoor je dus vet kwijt kunt raken en hierdoor afvalt. 
  • Naast gewichtsverlies zijn de pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel minder groot. Het is hierdoor voor je lichaam makkelijker om een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden en daarmee kun je o.a. het risico op diabetes verlagen, of kun je de gevolgen van deze ziekte verminderen. 
  • Minder Kh kan ook zorgen voor een betere concentratie. Dit heeft vaak te maken met de stabielere bloedsuikerspiegel. Je energieniveau gedurende de hele dag is stabieler, waardoor bijvoorbeeld je middagdipje niet intreedt.
  • Als je minder koolhydraten eet zit je vaak langer vol. Je eet namelijk automatisch meer vetten en eiwitten. Het eten van meer eiwitten en vetten zorgt dat je lichaam sneller aangeeft dat je vol zit en je dus minder snel teveel eet.

Zoals je ziet gaan de voordelen van koolhydraatarm eten dus veel verder dan alleen gewichtsverlies en kan het je op meerdere manieren helpen om gezonder te worden. 

Wil je meer te weten komen over koolhydraatarm eten en hoe je deze aanpak kunt toepassen in je dagelijkse leven? Neem dan contact op met Diëtheek voor een persoonlijk voedingsadvies!

#replace title#