In het kort
12
Tussendoortje , Dessert

Zin in een lekker stukje kwarktaart maar dan net wat meer verantwoord? Lees snel verder hoe je dit maakt!

Wat heb je nodig voor één taart (12 puntjes)?

Ingrediënten:

  • 50 gram dadels
  • 20 gram roomboter
  • 180 gram amandelmeel
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram aardbeien
  • 6 gelatineblaadjes

Materialen:

  • 2 kleine kommetjes
  • bakpapier
  • Bakvorm 24 cm
  • Snijplank
  • Steelpan
  • Grote kom

Hoe te maken?

  • Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
  • Bedek de bodem van de springvorm met het bakpapier.
  • Snij de dadels in kleine stukjes en voeg deze vervolgens toe aan het amandelmeel.
  • Laat de boter in een steelpannetjes smelten, zodra deze gesmolten is voeg je dit toe aan het amandelmeel/dadel mengsel en roer dit flink door elkaar heen.
  • Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet dit in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  • Snij de aardbeien in kleine stukjes. En doe deze in een steelpan. Verwarm de stukjes aardbeien in de steelpan en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
  • Doe het aardbeienmengsel in een kom en schep de kwark er doorheen totdat alles goed door mekaar gemengd is.
  • Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de taart eventueel met wat aardbeien bovenop de taart.

Voedingswaarde per punt:

Kcal 152
Koolhydraten 5,3 gram
Eiwitten 8,6 gram
Vetten 9,4 gram
Waarvan verzadigd vet 0,9 gram
Vezels 2,3 gram
Zout 0,06 gram

Op zoek naar andere lekkere desserts? Zie ook https://dietheek.nl/desserts

#replace title#