Zin in een lekker stukje kwarktaart maar dan net wat meer verantwoord? Lees snel verder hoe je dit maakt!
Wat heb je nodig voor één taart (12 puntjes)?
Ingrediënten:
- 50 gram dadels
- 20 gram roomboter
- 180 gram amandelmeel
- 500 gram magere kwark
- 200 gram aardbeien
- 6 gelatineblaadjes
Materialen:
- 2 kleine kommetjes
- bakpapier
- Bakvorm 24 cm
- Snijplank
- Steelpan
- Grote kom
Hoe te maken?
- Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
- Bedek de bodem van de springvorm met het bakpapier.
- Snij de dadels in kleine stukjes en voeg deze vervolgens toe aan het amandelmeel.
- Laat de boter in een steelpannetjes smelten, zodra deze gesmolten is voeg je dit toe aan het amandelmeel/dadel mengsel en roer dit flink door elkaar heen.
- Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet dit in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
- Snij de aardbeien in kleine stukjes. En doe deze in een steelpan. Verwarm de stukjes aardbeien in de steelpan en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
- Doe het aardbeienmengsel in een kom en schep de kwark er doorheen totdat alles goed door mekaar gemengd is.
- Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
- Versier de taart eventueel met wat aardbeien bovenop de taart.
Voedingswaarde per punt:
Kcal |
152 |
Koolhydraten |
5,3 gram |
Eiwitten |
8,6 gram |
Vetten |
9,4 gram |
Waarvan verzadigd vet |
0,9 gram |
Vezels |
2,3 gram |
Zout |
0,06 gram |
Op zoek naar andere lekkere desserts? Zie ook https://dietheek.nl/desserts