Pastinaakstampot

In het kort
4
Hoofdgerecht
Zacht, hartig en nét even anders: dit recept wil je proeven!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
- 800 gram kruimige aardappelen
- 800 gram pastinaken
- 4 eetlepel traditionele olijfolie
- 7.5 gram verse salieblaadjes
- 1 theelepel kraanwater
- 150 gram geraspte oude 30+
- 125 gram crème fraîche lactose vrij
Materialen:
- Dunschiller
- Grote pan
- Koekenpan
- Aardappelstamper
- Keukenpapier
Hoe te maken?
- Schil de aardappelen en pastinaak.
- Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en pastinaak toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat kort uitstomen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes op middelhoog vuur krokant, dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Stamp de aardappelen en pastinaak grof met een stamper. Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie, lactosevrije crème fraîche en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot met de krokante salieblaadjes erop en bestrooi met de rest van de kaas.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Kcal | 625 kcal |
Koolhydraten | 78 gram |
Eiwitten | 17 gram |
Vetten | 28 gram |
Vezels | 10 gram |
Zout | 0,3 gram |
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Andere recepten
Voeding gaat je helpen

Hoewel gewichtsverlies vaak voorkomt bij kanker, bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, kunnen bepaalde behandelingen bij borstkanker – zoals hormoontherapie of medicatie – juist leiden tot gewichtstoename.

Bij het aanpakken van een te hoog gewicht wordt vaak als eerste gezegd: minder eten en meer bewegen. Maar werken aan je gezondheid en een gezonder gewicht is zoveel meer dan dat.

Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.

Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?