In het kort
4
Hoofdgerecht

Zacht, hartig en nét even anders: dit recept wil je proeven!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten:

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 800 gram pastinaken
  • 4 eetlepel traditionele olijfolie
  • 7.5 gram verse salieblaadjes
  • 1 theelepel kraanwater
  • 150 gram geraspte oude 30+
  • 125 gram crème fraîche lactose vrij

Materialen:

  • Dunschiller
  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Keukenpapier

Hoe te maken?

  • Schil de aardappelen en pastinaak.
  • Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen en pastinaak toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat kort uitstomen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes op middelhoog vuur krokant, dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak grof met een stamper. Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie, lactosevrije crème fraîche en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de stamppot met de krokante salieblaadjes erop en bestrooi met de rest van de kaas.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie:

Kcal 625 kcal
Koolhydraten 78 gram
Eiwitten 17 gram
Vetten 28 gram
Vezels 10 gram
Zout 0,3 gram

 

#replace title#