In het kort
4
Lunch, Bijgerecht, Soep

Voedzaam én licht verteerbaar!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten:

  • 600 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 3 wortels, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 liter low FODMAP kippenbouillon (zonder ui en knoflook)
  • 2 kipfilets (ca. 150 g per stuk), in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Materialen:

  • Mes en snijplank
  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Hoe te maken? 

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote soeppan. Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom licht goudbruin.
  • Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg de resterende 1 el olijfolie toe aan de pan. Voeg pompoen, wortel en paprika toe en bak 5 minuten al roerend.
  • Voeg de kippenbouillon, tijm en komijn toe. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, fluweelzachte soep.
  • Voeg de kipstukjes weer toe aan de gepureerde soep en verwarm nog 5 minuten mee, zodat de kip lekker mals blijft .
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met verse peterselie.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 253 kcal
Koolhydraten 15 gram
Eiwitten 19 gram
Vetten 9,4 gram
Vezels 3,5 gram
Zout 0,3 gram

 

#replace title#