Elke dag opstaan met pijn en stijfheid in je gewrichten, voortdurend moe en lusteloos zijn. Dit zijn klachten die door reuma kunnen ontstaan. Maar hoe fijn zou het nou zijn als je deze klachten kan verlichten of zelfs kan voorkomen met behulp van voeding?

Reuma is een verzamelnaam voor allerlei soorten aandoeningen aan je gewrichten, spieren, pezen en botten. De meest bekenden zijn artrose, jicht en reumatoïde artritis. Een gezond gewicht bij reuma is erg belangrijk. Heb je overgewicht? Dan worden jouw gewrichten namelijk zwaarder belast, waardoor je meer pijnklachten krijgt in bijvoorbeeld je knieën, heupen en enkels. Wil jij graag gewicht verliezen? Maak dan een afspraak met jouw persoonlijke diëtist. Wij helpen je graag vooruit!

Naast zorgen voor een gezonder gewicht en een betere leefstijl kunnen de volgende aanpassingen in je voeding helpen de klachten te verminderen:

  • Meer plantaardige voeding (denk aan het vervangen van dierlijke zuivel voor plantaardige zuivel)
  • Minder dierlijke producten (zoals het vervangen van vlees voor ongezouten noten of peulvruchten)
  • Omega3 rijke voeding (zoals vette vis, zaden en pitten)
  • Purinebeperkt dieet 

Wil je aan de slag met bovenstaande adviezen? De diëtist bij jouw in de buurt kan je hierbij helpen! Er zal rekening worden gehouden met jouw smaak, zodat je producten kan kiezen waarbij je lekker kunt eten en voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Wij kunnen ons voorstellen dat je het liefst gelijk van start wil gaan. Wij hebben vast een aantal heerlijke recepten voor je klaar staan die geschikt voor je zijn als je reumatische klachten hebt.

#replace title#