Snelle couscousalade

In het kort
1
Lunch, Bijgerecht, Salades
Eens iets anders dan een snelle boterham bij de lunch? Probeer deze couscous salade eens! Vega, gezond en ook nog eens lekker snel klaar!
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten
- 50 gram couscous
- 1/2 komkommer
- 100 gram dadels
- 100 gram feta of witte kaasblokjes
- 1 klein naanbrood
- Eventueel 1 eetlepel olijfolie
Materialen:
- Oven
- Mes
- Kommetje
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het naanbrood staat aangegeven.
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Doe het naanbrood in de oven.
- Was de komkommer en snijd hem in kwarten, waarna je deze weer in kleine blokjes kan snijden.
- Snijd de dadels doormidden of naar wens in kwarten.
- Doe de couscous in een kommetje en voeg daar de komkommer en dadels bij. Voeg vervolgens de feta of witte kaas blokjes toe.
- Voeg 1 eetlepel olie vanuit de verpakking van de kaas, of 1 eetlepel olijfolie toe.
- Haal het naanbrood uit de oven en snij deze doormidden. Serveer bij de couscoussalade.
- Eetsmakelijk!
Voedingswaarde
Kcal | 689 |
Koolhydraten | 88,5 gram |
Eiwitten | 28,9 gram |
Vetten | 22,9 gram |
Waarvan verzadigd vet | 7,8 gram |
Vezels | 7,8 gram |
Zout | 1 gram |
Recept is van onze diëtist Danita!
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Andere recepten
Voeding gaat je helpen

Hoewel gewichtsverlies vaak voorkomt bij kanker, bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, kunnen bepaalde behandelingen bij borstkanker – zoals hormoontherapie of medicatie – juist leiden tot gewichtstoename.

Bij het aanpakken van een te hoog gewicht wordt vaak als eerste gezegd: minder eten en meer bewegen. Maar werken aan je gezondheid en een gezonder gewicht is zoveel meer dan dat.

Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.

Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?