In het kort
1
Lunch, Bijgerecht, Salades

Eens iets anders dan een snelle boterham bij de lunch? Probeer deze couscous salade eens! Vega, gezond en ook nog eens lekker snel klaar!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 

Ingrediënten

  • 50 gram couscous
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram dadels
  • 100 gram feta of witte kaasblokjes
  • 1 klein naanbrood
  • Eventueel 1 eetlepel olijfolie

Materialen:

  • Oven
  • Mes
  • Kommetje

Hoe te maken?

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het naanbrood staat aangegeven.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Doe het naanbrood in de oven.
  • Was de komkommer en snijd hem in kwarten, waarna je deze weer in kleine blokjes kan snijden.
  • Snijd de dadels doormidden of naar wens in kwarten.
  • Doe de couscous in een kommetje en voeg daar de komkommer en dadels bij. Voeg vervolgens de feta of witte kaas blokjes toe.
  • Voeg 1 eetlepel olie vanuit de verpakking van de kaas, of 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Haal het naanbrood uit de oven en snij deze doormidden. Serveer bij de couscoussalade.
  • Eetsmakelijk!

Voedingswaarde

Kcal 689
Koolhydraten 88,5 gram
Eiwitten 28,9 gram
Vetten 22,9 gram
Waarvan verzadigd vet 7,8 gram
Vezels 7,8 gram
Zout 1 gram

Recept is van onze diëtist Danita!

#replace title#