Eens iets anders dan een snelle boterham bij de lunch? Probeer deze couscous salade eens! Vega, gezond en ook nog eens lekker snel klaar!
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten
- 50 gram couscous
- 1/2 komkommer
- 100 gram dadels
- 100 gram feta of witte kaasblokjes
- 1 klein naanbrood
- Eventueel 1 eetlepel olijfolie
Materialen:
Hoe te maken?
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het naanbrood staat aangegeven.
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Doe het naanbrood in de oven.
- Was de komkommer en snijd hem in kwarten, waarna je deze weer in kleine blokjes kan snijden.
- Snijd de dadels doormidden of naar wens in kwarten.
- Doe de couscous in een kommetje en voeg daar de komkommer en dadels bij. Voeg vervolgens de feta of witte kaas blokjes toe.
- Voeg 1 eetlepel olie vanuit de verpakking van de kaas, of 1 eetlepel olijfolie toe.
- Haal het naanbrood uit de oven en snij deze doormidden. Serveer bij de couscoussalade.
- Eetsmakelijk!
Voedingswaarde
Kcal |
689 |
Koolhydraten |
88,5 gram |
Eiwitten |
28,9 gram |
Vetten |
22,9 gram |
Waarvan verzadigd vet |
7,8 gram |
Vezels |
7,8 gram |
Zout |
1 gram |
Recept is van onze diëtist Danita!