Al jaren wordt er gesproken over of we groente en fruit goedkoper moeten maken door de btw te verlagen en een suikertax  in te voeren? We vroegen onze diëtisten Tessa, Sanne en Anouk naar hun mening. “Ja btw verlagen absoluut, maar gaan mensen daardoor ook meer groente en fruit kopen”? zegt Sanne.  “Komt het bij deze doelgroep, waar de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS) het over heeft, door te weinig middelen om groente en fruit te kopen of aan te weinig voorlichting over hoe je meer groente en fruit kan eten” aldus Sanne.

Kennis over meer groente eten

“In onze praktijken merken wij vaak dat mensen wel meer groente en fruit willen eten, maar niet goed weten hoe ze dit moeten doen” zegt Anouk. Haar collega Tessa beaamt dit en geeft aan dat er vaak te weinig kennis is over het bereiden van groente. “Daarnaast weten veel mensen niet hoeveel groente en fruit ze moeten eten per dag, want hoeveel is dan 250 gram groente”?

 

“Ja btw verlagen absoluut, maar gaan mensen daardoor ook meer groente en fruit kopen”?

Advies

Tessa heeft wel een aantal adviezen die ze ook in de praktijk met haar klanten bespreekt; “Verdeel het eten van groente en fruit over de gehele dag”.  Zo kan je bijvoorbeeld tomaat op je boterham doen, dit telt al snel mee als 60 gram groente, of eet als snack wortel en komkommer tussendoor en heb je al gedacht aan een zelfgemaakte soep van groente (=150-200 gram groente) om 4 uur in de middag?  Cliché? “Ja misschien wel maar het hoeft ook niet altijd te ingewikkeld en apart te zijn het moet haalbaar zijn”, geven alle drie de diëtisten aan.

Kijk voor lekkere soep recepten op eens op onze website https://bit.ly/2RehxsF

#replace title#