Dit recept is afkomstig van Fodmap Foodies.
Ingrediënten:
225 g rijstnoedels (Conimex) of zilverliesrijst
500 gram groenten (mix van wortel, spitskool, prei; alleen groene deel)
100 gram tauge
1 rode paprika
2 bosuitjes
2 eetlepel sesamolie
200 gram vegan gehakt, rul (zonder knoflook, bijvoorbeeld Vivera plantaardig kruimgehakt)
200 ml kokosmelk
5 eetlepels pindakaas
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sambal oelek
Materialen:
Pan
Koekepan
Steelpannetje
Snijplank
Snijmes
Hoe te maken?
Breng in een ruime pan het water aan de kook.
Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes (groene deel prei, wortel, spitskool). Snij het groene deel van de bosuitjes fijn en snij de rode paprika in stukjes.
Haal de pan van het vuur en voeg de rijstnoedels toe. Laat ze 3 minuten in het hete water staan en trek ondertussen de noedels uit elkaar.
Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze heel goed na met water. Doe eventueel een scheutje olie door de noedels.
Verhit 1 el sesamolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak alle groenten (behalve de bosuitjes) ca 5 min tot ze wat geslonken zijn.
Verhit de andere el in een aparte koekenpan en bak het vegan gehakt rul voor ca 3-5 minuten. Je kan ook het vegan gehakt toevoegen aan je groentenmengsel. Het duurt dan een paar minuten langer voordat het gehakt gaar is.
Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten, roer af en toe goed door.
Verwarm in een steelpan de kokosmelk. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend op middelmatig stand aan de kook.
Haal de steelpan van de hittebron en voeg de pindasaus toe aan het gehakt-groentenmengsel. Voeg ook de noedels toe en bak alles nog 2 minuten mee.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal | 593 kcal |
Koolhydraten | 54,3 gram |
Eiwitten | 26,5 gram |
Vetten | 27,8 gram |
Waarvan verzadigd vet | 10,8 gram |
Vezels | 8,1 gram |
Zout | 3,3 gram |