Gebakken noodles met vegan gehakt

Dit recept is afkomstig van Fodmap Foodies.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
-
225 g rijstnoedels (Conimex) of zilverliesrijst
-
500 gram groenten (mix van wortel, spitskool, prei; alleen groene deel)
-
100 gram tauge
-
1 rode paprika
-
2 bosuitjes
-
2 eetlepel sesamolie
-
200 gram vegan gehakt, rul (zonder knoflook, bijvoorbeeld Vivera plantaardig kruimgehakt)
-
200 ml kokosmelk
-
5 eetlepels pindakaas
-
4 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels sambal oelek
Materialen:
-
Pan
-
Koekepan
-
Steelpannetje
-
Snijplank
-
Snijmes
Hoe te maken?
-
Breng in een ruime pan het water aan de kook.
-
Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes (groene deel prei, wortel, spitskool). Snij het groene deel van de bosuitjes fijn en snij de rode paprika in stukjes.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de rijstnoedels toe. Laat ze 3 minuten in het hete water staan en trek ondertussen de noedels uit elkaar.
-
Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze heel goed na met water. Doe eventueel een scheutje olie door de noedels.
-
Verhit 1 el sesamolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak alle groenten (behalve de bosuitjes) ca 5 min tot ze wat geslonken zijn.
-
Verhit de andere el in een aparte koekenpan en bak het vegan gehakt rul voor ca 3-5 minuten. Je kan ook het vegan gehakt toevoegen aan je groentenmengsel. Het duurt dan een paar minuten langer voordat het gehakt gaar is.
-
Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten, roer af en toe goed door.
-
Verwarm in een steelpan de kokosmelk. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend op middelmatig stand aan de kook.
-
Haal de steelpan van de hittebron en voeg de pindasaus toe aan het gehakt-groentenmengsel. Voeg ook de noedels toe en bak alles nog 2 minuten mee.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal | 593 kcal |
Koolhydraten | 54,3 gram |
Eiwitten | 26,5 gram |
Vetten | 27,8 gram |
Waarvan verzadigd vet | 10,8 gram |
Vezels | 8,1 gram |
Zout | 3,3 gram |



