In het kort
2
Hoofdgerecht

Een lekker veganistisch, soja- en glutenvrij recept: goed voor mens, milieu en dier!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten:

  • 1 el olie
  • 1/2 zakje boemboe Rendang
  • 60 gram peasmaker (droog)
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk light
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram zilvervliesrijst

Materialen:

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Vergiet

Hoe te maken?

  • Verhit de olie in de pan en voeg het halve zakje boemboe rendang toe. Bak dit al roerend voor 2 minuten.
  • Voeg nu de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe aan de pan samen met het water.
  • Roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan pruttelen voor 10 minuten.
  • Haal de deksel van de pan. Roer alles goed en voeg nu de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Laat de saus zonder deksel inkoken tot het meeste vocht is verdampt en de olie begint te scheiden. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Kook ondertussen de sperziebonen en zilvervliesrijst gaar.
  • Giet de sperziebonen en rijst af en serveer met de rendang.

Dit recept is afkomstig van Peasmaker.

TIP: vries de overgebleven boemboe en kokosmelk in en gebruik dit voor een volgend portie!

Voedingwaarden per portie:

Kcal 477 kcal
Koolhydraten 52 gram
Eiwitten 25 gram
Vetten 16 gram
Waarvan verzadigd vet 20 gram
Vezels 8 gram
Zout 2,7 gram

 

#replace title#