In het kort
4
Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Smaakvol, eiwitrijk en laag in FODMAP's! 

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

Ingrediënten:

  • 8 kleine maiswraps
  • 500 g tilapiafilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • 6–8 radijsjes, in dunne plakjes
  • Alfalfa (handjevol)
  • 1 limoen, in partjes
  • Eventueel: chilisaus naar smaak

Materialen:

  • Mes en snijplank
  • Mengkom
  • Koekenpan

Hoe te maken?

  • Snijd de tilapiafilets in grove stukken.
  • Meng in een kom de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en olie.
  • Voeg de vis toe en schep om zodat alles goed bedekt is. Laat dit minimaal 10 minuten marineren (langer mag ook, voor meer smaak).
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vis ongeveer 4–5 minuten per kant, tot deze mooi goudbruin en gaar is.
  • Trek de vis eventueel uit elkaar in grove stukjes met een vork.
  • Verwarm de maiswraps kort in een droge pan of in de magnetron tot ze zacht en warm zijn.
  • Beleg elke wrap met stukjes vis, plakjes komkommer en radijs, een beetje alfalfa, en knijp er wat limoensap over uit. Voeg eventueel chilisaus toe voor wat extra pit.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarden per portie: 

Kcal 380 kcal
Koolhydraten 43 gram
Eiwitten 33 gram
Vet 7 gram
Vezels 4,3 gram
Zout 0,5 gram
#replace title#