In het kort
2
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 

Ingrediënten:
 
• 1 el olijfolie
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 500 g spinazie, gewassen
• 250 g kabeljauwfilet
• 1 tomaat, in plakjes
• 50 g walnoten
• ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst
 
Materialen:
 
• 2 ovenschaaltjes
• Oven
 
Hoe te maken?
 
• Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
• Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
• Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.
 
Voedingswaarden per persoon met tarwestokbrood:
 
Kcal 568 kcal
Koolhydraten 33,9 gram
Eiwitten 43,4 gram
Vetten 27,4 gram
Waarvan verzadigd vet  5,4%
Waarvan transvet 0%
Vezels 9,8 gram
Zout 0,7 gram 
 
Voedingswaarden per persoon met zilvervliesrijst:
 
Kcal 697 kcal
Koolhydraten 58,7 gram
Eiwitten 41,5 gram
Vetten 29,8 gram
Waarvan verzadigd vet  5,8%
Waarvan transvet 0%
Vezels 14,2 gram
Zout  0,3 gram 
#replace title#