Wat heb je nodig voor 2 personen?
Ingrediënten:
• 1 el olijfolie
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 500 g spinazie, gewassen
• 250 g kabeljauwfilet
• 1 tomaat, in plakjes
• 50 g walnoten
• ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst
Materialen:
• 2 ovenschaaltjes
• Oven
Hoe te maken?
• Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
• Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
• Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.
Voedingswaarden per persoon met tarwestokbrood:
Kcal |
568 kcal |
Koolhydraten |
33,9 gram |
Eiwitten |
43,4 gram |
Vetten |
27,4 gram |
Waarvan verzadigd vet |
5,4% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
9,8 gram |
Zout |
0,7 gram |
Voedingswaarden per persoon met zilvervliesrijst:
Kcal |
697 kcal |
Koolhydraten |
58,7 gram |
Eiwitten |
41,5 gram |
Vetten |
29,8 gram |
Waarvan verzadigd vet |
5,8% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
14,2 gram |
Zout |
0,3 gram |