Ingrediënten:
• 4 plakjes diepvries bladerdeeg (geen roomboter)
• 1 grote Elstar
• 1 Conference peer
• 2 el citroensap
• 50 gram walnoten
• 1 el honing
• 1 stukje verse gember geraspt (2x2 cm)
• Boter/olie voor het invetten
Materialen:
• Mengkom
• 4 kleine taart vormpjes (10 cm)
• Oven
Hoe maak je het?
• Laat het bladerdeeg ontdooien.
• Verwarm de oven voor op 225 °C.
• Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd deze in blokjes.
• Meng het fruit met het citroensap (dit voorkomt bruinkleuring).
• Hak de walnoten met een groot mes grof en meng de noten met de honing en verse gember door het fruit.
• Vet de vormpjes in en bekleed deze met het bladerdeeg.
• Schep het fruit-notenmengsel in de vormpjes en vouw de punten over de vulling heen.
• Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
Optioneel: voeg evt. nog wat kaneel of speculaas/koekkruiden toe.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal | 414 kcal |
Koolhydraten | 23 gram |
Eiwitten | 5,6 gram |
Vetten | 29 gram |
Waarvan verzadigd vet | 2,9% |
Waarvan transvet | 0% |
Vezels | 2,4 gram |
Zout | 0,7 gram |