Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 240 gram zilvervliesrijst
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 paprika
• 2 blikken kidneybonen (uitgelekt)
• 1 blikje (150 gram) mais
• 2 blikken (400 ml) gezeefde tomaten
• 1 blikje (140 ml) tomatenpuree
• kruiden: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gedroogde koriander, 1 eetlepel chilipoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel oregano
• Evt. verse koriander, zout en peper
Materialen:
• een grote pan
Hoe te maken?
• Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Snijd de ui fijn en bak deze, in een scheutje olijfolie, op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten.
• Snijd de knoflook in hele kleine stukjes en de paprika in blokjes en voeg deze vervolgens, met alle kruiden, toe met een klein scheutje water.
• Voeg na 1 minuut de kidneybonen, mais, gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.
• Kook dit alles 15 minuten.
• Schep op de borden en serveer met zilvervliesrijst en maak af met koriander.
Ook lekker met bloemkoolrijst of (zelfgemaakte) tortillachips!
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
521 kcal |
Koolhydraten |
84,3 gram |
Eiwitten |
20,7 gram |
Vetten |
5,9 gram |
Waarvan verzadigd vet |
1,1% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
23 gram |
Zout |
0,8 gram |