Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• 1 bloemkool in roosjes
• 1 grote broccoli in roosjes
• 1 middelgrote ui
• 1 teen knoflook
• 400 gram tomatenblokjes in blik
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 el garam masala
• 1 groentebouillontablet
• 2 el gembersiroop
• 250 ml kookroom
• 100 ml water
• 300 gram zilvervlies rijst
Materiaal:
• Hapjespan
Hoe te maken?
• Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
• Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 3 minuten aan.
• Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes aan het ui en knoflookmengsel toe, roer goed door en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
• Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe.
• Roer door en laat op laag vuur 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken en de laatste 5 minuten zonder deksel.
• Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
Voedingswaarden per persoon:
Kcal |
600 kcal |
Koolhydraten |
73,8 gram |
Eiwitten |
13,8 gram |
Vetten |
24,3 gram |
Waarvan verzadigd vet |
19% |
Waarvan transvet |
0,4% |
Vezels |
15,1 gram |
Zout |
0,3 gram |