In het kort
4
Lunch, Bijgerecht

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 

Ingrediënten:
 
• Krieltjes (400 gram)
• 1 el olijfolie
• 4 middelgrote eieren
• 1 rode ui
• Sperziebonen (400 gram)
• Fijne diepvries tuinerwten (200 gram)
• 2 blikjes tonijn in water (2 x 160 gram)
• 2 takjes basilicum
• Peper
• Zout
 
Materialen:
 
• Kookpan
• Mengkom
 
Hoe maak je het?
 
• Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft.
• Kook de eieren in acht minuten hard. Bak ondertussen de krieltjes in een eetlepel olijfolie.
• Verdeel de gebakken krieltjes over een schaal om af te koelen.
• Kook de sperziebonen en tuinerwten in vier minuten beetgaar.
• Giet de sperziebonen en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water.
• Snijd de ui in stukjes. Meng de lauwwarme krieltjes, sperziebonen en erwten met de ui en tonijn.
• Pel en snijd de eieren.
• Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. Voeg wat peper en een snufje zout toe.
 
Voedingswaarden per portie:
Kcal 328 kcal
Koolhydraten 28,8 gram
Eiwitten 32,6 gram
Vetten 8,4 gram
Waarvan verzadigd vet 1,8%
Waarvan transvet 0%
Vezels 8,4 gram
Zout  0,7 gram
#replace title#