Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen

In het kort
4
Lunch, Bijgerecht
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• Krieltjes (400 gram)
• 1 el olijfolie
• 4 middelgrote eieren
• 1 rode ui
• Sperziebonen (400 gram)
• Fijne diepvries tuinerwten (200 gram)
• 2 blikjes tonijn in water (2 x 160 gram)
• 2 takjes basilicum
• Peper
• Zout
Materialen:
• Kookpan
• Mengkom
Hoe maak je het?
• Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft.
• Kook de eieren in acht minuten hard. Bak ondertussen de krieltjes in een eetlepel olijfolie.
• Verdeel de gebakken krieltjes over een schaal om af te koelen.
• Kook de sperziebonen en tuinerwten in vier minuten beetgaar.
• Giet de sperziebonen en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water.
• Snijd de ui in stukjes. Meng de lauwwarme krieltjes, sperziebonen en erwten met de ui en tonijn.
• Pel en snijd de eieren.
• Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. Voeg wat peper en een snufje zout toe.
Voedingswaarden per portie:
Kcal | 328 kcal |
Koolhydraten | 28,8 gram |
Eiwitten | 32,6 gram |
Vetten | 8,4 gram |
Waarvan verzadigd vet | 1,8% |
Waarvan transvet | 0% |
Vezels | 8,4 gram |
Zout | 0,7 gram |
Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Andere recepten
Voeding gaat je helpen

Hoewel gewichtsverlies vaak voorkomt bij kanker, bijvoorbeeld door een verminderde eetlust, kunnen bepaalde behandelingen bij borstkanker – zoals hormoontherapie of medicatie – juist leiden tot gewichtstoename.

Bij het aanpakken van een te hoog gewicht wordt vaak als eerste gezegd: minder eten en meer bewegen. Maar werken aan je gezondheid en een gezonder gewicht is zoveel meer dan dat.

Je moet vaker naar het toilet om te plassen, je hebt moeite met het lezen van de krant doordat je wazig ziet of je blijft maar naar de kraan lopen voor een glaasje water omdat je zo’n droge mond hebt. Mogelijk herken jij jezelf hierin.

Als je zwanger bent of wil worden, wil je graag gezond en veilig te eten. Zowel voor jezelf als voor je baby. Welke voedingsstoffen heb je (extra) nodig? En welke voeding kan je juist beter laten staan?