Wat heb je nodig voor 4 personen?
Ingrediënten:
• Krieltjes (400 gram)
• 1 el olijfolie
• 4 middelgrote eieren
• 1 rode ui
• Sperziebonen (400 gram)
• Fijne diepvries tuinerwten (200 gram)
• 2 blikjes tonijn in water (2 x 160 gram)
• 2 takjes basilicum
• Peper
• Zout
Materialen:
• Kookpan
• Mengkom
Hoe maak je het?
• Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft.
• Kook de eieren in acht minuten hard. Bak ondertussen de krieltjes in een eetlepel olijfolie.
• Verdeel de gebakken krieltjes over een schaal om af te koelen.
• Kook de sperziebonen en tuinerwten in vier minuten beetgaar.
• Giet de sperziebonen en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water.
• Snijd de ui in stukjes. Meng de lauwwarme krieltjes, sperziebonen en erwten met de ui en tonijn.
• Pel en snijd de eieren.
• Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. Voeg wat peper en een snufje zout toe.
Voedingswaarden per portie:
Kcal |
328 kcal |
Koolhydraten |
28,8 gram |
Eiwitten |
32,6 gram |
Vetten |
8,4 gram |
Waarvan verzadigd vet |
1,8% |
Waarvan transvet |
0% |
Vezels |
8,4 gram |
Zout |
0,7 gram |