Onze diëtist Else deelt graag een recept met je!
Ingrediënten:
Overnight oats:
• 120 gram havermout
• 120 gram soja yoghurt (of andere plant-based yoghurt)
• 120 gram amandelmelk (of andere plant-based melk)
• 1 el chiazaad
• 1 el agavesiroop
• ½ el vanille extract
• 60 gram bosbessen
Topping:
• 2 handjes walnoten (in kleine stukjes)
• 1 el havermout
• klein beetje agavesiroop en kaneel
• handje bosbessen
Materialen:
• Een glas
• Koelkast
Ontbijten was nog nooit zo makkelijk en lekker met deze overnight oats!
Maak het de avond van te voren klaar en je kunt in de ochtend smullen.
TIP: maak het voor meerdere ochtenden tegelijkertijd klaar.
Hoe te maken?
• Mix simpelweg alle ingrediënten (excl. topping ingrediënten) door elkaar in een kom.
• Schenk het vervolgens in een glas of pot en laat het minimaal een nacht in de koelkast staan.
• Topping: hak de walnoten grof en mix daarna alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Serveer dit op de overnight oats net voordat je het wil gaan eten.
Voedingswaarden per portie:
Kcal | 527 |
Koolhydraten | 21,1 gram |
Eiwitten | 16,7 gram |
Vetten | 23,5 gram |
Waarvan verzadigd | 2,6 gram |
Vezels | 12,2 gram |
Zout | 0,1 gram |