In het kort
1
Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Soep

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Ingrediënten:

  • Een halve ui
  • 150 gram broccoliroosje
  • ¼ blokje kruidenbouillon
  • 250 ml water
  • 30 ml kookzuivel
  • 1 eetlepel verse bieslook fijn gesneden
  • 40 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak

Materialen:

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeppan
  • Staafmixer

Hoe te maken?

  • Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui voor ongeveer 3 minuten.
  • Snijd de broccoliroosjes kleiner, voeg toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  • Verkruimel het kruidenbouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel ongeveer 7 minuten koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Je mag wat kleine stukjes broccoli blijven zien, dat geeft wat structuur.
  • Voeg de kookzuivel toe, zet het vuur laag en verwarm ongeveer 2 minuten mee.
  • Breng de soep op smaak met peper. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  • Schenk de soep in kom en doe daar de zalmsnippers over. Bestrooi met de bieslook

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde per portie

Kcal 278 kcal
Koolhydraten 11 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 18 gram
Waarvan verzadigd 4,3 gram
Vezels 6 gram
Zout 1,8 gram

 

Dit recept is geïnspireerd op de Broccoli-zalm soep van de Albert Heijn.

#replace title#