Wat heb je nodig voor 1 persoon?
Ingrediënten:
- Een halve ui
- 150 gram broccoliroosje
- ¼ blokje kruidenbouillon
- 250 ml water
- 30 ml kookzuivel
- 1 eetlepel verse bieslook fijn gesneden
- 40 gram gerookte zalmsnippers
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
Materialen:
- Snijplank
- Mes
- Soeppan
- Staafmixer
Hoe te maken?
- Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui voor ongeveer 3 minuten.
- Snijd de broccoliroosjes kleiner, voeg toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Verkruimel het kruidenbouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat het geheel ongeveer 7 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Je mag wat kleine stukjes broccoli blijven zien, dat geeft wat structuur.
- Voeg de kookzuivel toe, zet het vuur laag en verwarm ongeveer 2 minuten mee.
- Breng de soep op smaak met peper. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
- Schenk de soep in kom en doe daar de zalmsnippers over. Bestrooi met de bieslook
Eetsmakelijk!
Voedingswaarde per portie
Kcal |
278 kcal |
Koolhydraten |
11 gram |
Eiwitten |
15 gram |
Vetten |
18 gram |
Waarvan verzadigd |
4,3 gram |
Vezels |
6 gram |
Zout |
1,8 gram |
Dit recept is geïnspireerd op de Broccoli-zalm soep van de Albert Heijn.