In het kort
4
Hoofdgerecht

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten: 

  • 800 gram kastanje champignons in plakjes
  • 1 flespompoen
  • 2 winterpenen in halve maantjes
  • 100 gram zilveruitjes (rauw) alleen gepeld
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 ml paddenstoelen bouillon of natrium arme groente bouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes en 1 kruidnagel
  • Naar smaak toevoegen rozemarijn, tijm en oregano vers of gedroogd en een beetje rode wijn azijn. 

Materialen:

  • Pan met een dikke bodem
  • Oven
  • Staafmixer

Hoe te maken? 

  • Smelt de boter of doe de olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Stoof de ui 10 minuten op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Voeg de knoflook toe en fruit aan.
  • Voeg daarna de champignons, wortel, tomatenpuree en bouillon toe. Eventueel wat rode wijn azijn.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg als laatste de kruiden toe en stoof zo'n 25 minuten tot de groenten gaar en zacht zijn. 

Tip! Lekker om te serveren met pompoenpuree! Snijd 1 flespompoen in stukken, verwijder de pitten. Rooster de pompoen met een scheutje olijfolie op 200 graden in de oven tot hij mooi zacht is. Plusminus 30 minuten. Daarna pureren en klaar!

Gemakkelijk toch? Eet smakelijk! 

Voedingswaarden per portie incl. 200 gram pompoenpuree: 

Kcal 258 kcal
Koolhydraten 25,2 gram
Eiwit 9 gram
Vet 10,2 gram
Waarvan verzadigd vet 1,8 gram
Vezels 16,2 gram
Zout 0,5 gram
#replace title#